back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή η Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή, λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής. Αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα για την στήριξη του κλάδου.

Σκληρή απάντηση του υπ. Εξωτερικών στη νέα προκλητική τουρκική ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη χώρα μας για βαρβαρότητα έναντι των μεταναστών. «Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το υπ. Εξωτερικών και προσθέτει ότι, η χώρα μας παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας.

«Η Θράκη αποτελεί μια γέφυρα φιλίας και έναν τόπο πολυπολιτισμικό, όπου συμπολίτες μας με διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την Ξάνθη, πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας της στη Θράκη.

Στα 174 ανέρχονται τα θύματα από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς ένας άνδρας 78 ετών με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Υγειονομικά και οικονομικά θέματα σχετικά με την πανδημία, καθώς και 7 νομοσχέδια -μεταξύ αυτών του Υπουργείου Οικονομικών, για τις μικροπιστώσεις, και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ηλεκτροκίνηση- στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τη δυνατότητα να μην στερούνται το επίδομα ανεργίας όσοι άνεργοι θα απασχολούνται αποκλειστικά σε εποχιακές αγροτικές εργασίες, προβλέπει υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για ένα άνευ προηγουμένου σχέδιο τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας κάνει λόγο το Bloomberg, αναφορικά με το πακέτο ύψους 750 δισ. ευρώ, που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας . Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης εάν περάσει, θα σπάσει πολλά ταμπού, ανοίγοντας ίσως τον δρόμο για μια ριζική μεταμόρφωση της ΕΕ.

Άνοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά την έναρξη των συναλλαγών. Πριν από λίγο ο Γενικός δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατέγραφε οριακά κέρδη της τάξεως του 0,60%.

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου η τριμερής συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για τον αγωγό EastMed.

Ένας νεκρός από σφαίρα κατά τη διάρκεια της δεύτερης νύχτας ταραχών στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, μετά τον θάνατο άοπλου Αφροαμερικανού από αστυνομική βία, που συγκλονίζει σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ συνελήφθη ένα άτομο. “Η έρευνα του FBI για το συμβάν θα πρέπει να επισπευσθεί” έγραψε στο τουίτερ ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τον τερματισμό των εμπορικών τους σχέσεων με το Χονγκ Κονγκ εξετάζουν οι ΗΠΑ, μετά την έγκριση από το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της Κίνας του αμφιλεγόμενου νόμου για την εθνική ασφάλεια στην περιοχή.

Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου οι Κυριακάτικες αγορές οι εμποροπανηγύρεις και οι υπαίθριες αγορές σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο twitter.

Στο 70% από το 40% -που ήταν η αρχική οδηγία- ανεβαίνει το ποσοστό πληρότητας για τα θερινά σινεμά, όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια χθεσινής τηλεδιάσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού με τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, ενώ όπως είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 η ιδιοκτήτρια τριών θερινών κινηματογράφων της Αθήνας Πέγκυ Ρίγγα, η τιμή του εισιτηρίου θα παραμείνει σταθερή. Στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορόνοϊό δε θα υπάρχει διάλειμμα ωστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ θα ανοίξουν τα κυλικεία.

Μνημόνιο συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με το Χαμόγελο του Παιδιού για την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο.

Δεν πρόκειται για μία τυπική συμφωνία συνεργασίας αλλά για μία ουσιαστική, πρακτική σύμπραξη με κοινό σκοπό και στόχο. Να είμαστε δίπλα στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη, δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου εξέφρασε ο κ. Γιαννόπουλος, χαρακτηρίζοντάς το ένα δυναμικό νέο πλαίσιο συνεργασίας με τον δήμο προς όφελος όλων των παιδιών και των οικογενειών τους.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα