back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία για λουκέτα στον κλάδο της εστίασης, προκαλεί το γεγονός ότι το 20% των επιχειρήσεων παραμένει κλειστό, καθώς δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τον τομέα της απασχόλησης, δεδομένου ότι η εστίαση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους “εργοδότες” της χώρας απασχολώντας συνολικά 750.000 εργαζόμενους.

Με ευνοϊκά κριτήρια χορήγησης και με γνώμονα τη διεύρυνση των δικαιούχων επιχειρήσεων, τίθεται σε εφαρμογή τον Ιούνιο το νέο πρόγραμμα της “επιστρεπτέας προκαταβολής” ΄συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Στόχος να διανεμηθούν τουλάχιστον 100.000 χαμηλότοκα δάνεια, χωρίς περιορισμούς στα όρια δανειοδότησης. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις ακόμη και εκείνες που δανειοδοτήθηκαν με το πρώτο πρόγραμμα.
Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση το ύψος της πτώσης του τζίρου τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Υπογράφεται σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορούν 36.500 άνεργους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΕΔ εντός του Ιουνίου, ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα, όσοι επιλεγούν θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους.

Ένα βήμα μπρος και ένα πίσω για τον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς με χθεσινή κοινή υπουργική απόφαση ανεστάλη η άρση των μέτρων περιορισμού που είχε προγραμματιστεί για χθες και ισχύει η απαγόρευση ως τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ ισχύει για τα κρουαζιερόπλοια, τα ιδιωτικά σκάφη που μεταφέρουν πάνω από 12 επιβάτες και τα επαγγελματικά τουριστικά πλοία ανεξαρτήτως σημαίας. Η κίνηση των συγκεκριμένων σκαφών θα γίνεται μόνο αν είναι κενά επιβατών, και μετά από άδεια της αρμόδιας λιμενικής αρχής.

Οριακά κέρδη καταγράφει σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πριν από λίγο σημείωνε άνοδο της τάξης του 0,39%.

Για την κατάσταση στον Έβρο ενημερώνουν στη μία μετά το μεσημέρι τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας οι υπουργοί Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τα σύνορα δεν αμφισβητούνται και ο φράκτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί διαμηνύει η Αθήνα στην Άγκυρα, δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Δένδια.

Τρίτο συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια. Ζητούν -μεταξύ άλλων- να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και να καταργηθεί η τροπολογία για ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων.

Νέα μεγάλη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για αύριο στο Χόνγκ Κόνγκ, την ώρα που θα συζητείται στο κοινοβούλιο το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο εθνικής ασφάλειας της περιοχής.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τους πολίτες να συγκεντρωθούν έξω από το Βουλή, ελπίζοντας να επαναλάβουν την περσινή επιτυχημένη τους διαμαρτυρία που τελικά εμπόδισε την συζήτηση του νομοσχεδίου έκδοσης με την Κίνα.

Ωστόσο μια τέτοια εξέλιξη είναι μάλλον απίθανη, καθώς η αστυνομία έχει ήδη αναπτύξει χιλιάδες αξιωματικούς έξω το Κοινοβούλιο με εντολή να αποτρέψουν και αν χρειαστεί να συλλάβουν τους διαδηλωτές.

Επικίνδυνη είναι η χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των 2 ετών, καθώς δυσκολεύει την αναπνοή αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πνιγμού, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση.

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα στην Πλάκα, από ειδικά συνεργεία του δήμου Αθηναίων. Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, η παρέμβαση έγινε υπό την εποπτεία ειδικού αρχαιολόγου της Α’ εφορίας αρχαιοτήτων.

«Οι επιχειρήσεις κατά των αντιαισθητικών παρεμβάσεων κυρίως σε εμβληματικές για τον πολιτισμό και τον τουρισμό περιοχές, δεν σταματάνε. Αποτελεί στρατηγική μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για μπει ένα τέλος στην υποβάθμιση της πρωτεύουσας», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι έως αύριο το πρωί, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Προβλέπονται βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο. Αυξημένη είναι η πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί έως το τέλος της εβδομάδας.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 22 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα