back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τους ομολόγους του στο Smart Covid-19 Management Group, την ομάδα στην οποία συμμετέχουν ηγέτες χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με επιτυχία. Οι 8 ηγέτες υπογράμμισαν, πάντως, ότι η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ατομικής προστασίας.
…”Έχει τουλάχιστον εμπεδωθεί ότι φέτος θα είναι ασφαλές, εκτός από ευχάριστο, το να επισκεφτεί κανείς τη χώρα μας”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Έκκληση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προς τους επιχειρηματίες να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, καθώς όπως τονίζει το μεγάλο στοίχημα είναι ο τουρισμός. Ο υπ. Ανάπτυξης, μιλώντας στο capital.gr, εκτίμησε ότι ξεπερνάει τα 12 δς ευρώ το κόστος για την οικονομία από το lockdown.
Στις 2:30 μμ η συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, κατά την οποία η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, θα ανακοινώσει την πρόταση για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027, αλλά και τους τρόπους χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.
Προβληματίζει, ωστόσο, ο τρόπος ενίσχυσης των χωρών και η κατανομή των κονδυλίων ως απευθείας επιδοτήσεις ή δάνεια. Πτωτικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης.
Ορατό το ενδεχόμενο συρρίκνωσης της οικονομίας της Ευρωζώνης κατά 8% με 12% φέτος, με φόντο τις επιπτώσεις της πανδημίας, όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Προηγούμενες εκτιμήσεις της ΕΚΤ προέβλεπαν συρρίκνωση 5% έως 12%, ωστόσο σύμφωνα με την Λαγκάρντ, το “ήπιο” σενάριο είναι ήδη ξεπερασμένο και το πραγματικό αποτέλεσμα θα είναι μεταξύ του “μέτριου” και του “σοβαρού” σεναρίου.
Ματαιώνονται έως τις 31 Ιουλίου οι πλειστηριασμοί  με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Στον Έβρο μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Θα βρεθεί στη συνοριακή γραμμή και θα ενημερωθεί για την πορεία κατασκευής του νέου φράχτη 26 χιλιομέτρων. “Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το γεγονός του Έβρου οι εξελίξεις δείχνουν ότι έχουμε κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας”, δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.
Την αναγκαιότητα να ανοίξουν όλες οι σχολικές βαθμίδες επισήμανε η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη διάρκεια της συνάντησης με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρόσθεσε δε ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες όλων, εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Από την πλευρά της η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να επιστρέψουν τα παιδιά στο φυσικό τους χώρο και διαβεβαίωσε ότι τα βήματα γίνονται προσεκτικά με όλους τους κανόνες και τα μέτρα που έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί.
…Στο μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας προωθεί παράταση της άδειας ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα, όπως στο δημόσιο, έως τις 26 Ιουνίου, και πρόβλεψη για μειωμένο ωράριο εργασίας για τους γονείς παιδιών που φοιτούν σε ολοήμερα σχολεία τα οποία δεν θα λειτουργήσουν.
Εντός του Ιουνίου αναμένεται η νέα πρόταση της Κομισιόν για τη μετανάστευση και το άσυλο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως είπε ο υπουργός η χώρα μας εκτός της δίκαιης κατανομής των βαρών, ως χώρα πρώτης υποδοχής ζητά και την δημιουργία ενός Πανευρωπαϊκού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων. Σήμερα η τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων υπουργών των χωρών πρώτης υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, δηλαδή της Ελλάδας της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, και της Κύπρου.
Διπλασιάστηκαν τους τελευταίους δύο μήνες τα σημεία των κάδων περισυλλογής και ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων ειδών του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Αβραμίδη.
Το “πράσινο φως” στην Σούπερ Λίγκα για επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, άναψε η κυβέρνηση, εγκρίνοντας επίσημα το υγειονομικό πρωτόκολλο. Οριστικά 6 και 7 Ιουνίου η σέντρα στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.
Καιρός: Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σήμερα, στην Αττική. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 21 βαθμοί Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα