back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ε. Βενιζέλος: «Η κυβέρνηση λειτουργεί ως παραδικαστικό κύκλωμα»

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση λειτουργεί ως παραδικαστικό κύκλωμα , υπογραμμίζει σε συν/ξη του στην ιστοσελίδα topontiki.gr. ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για «χειραγώγηση της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα, επισημαίνει οτι ο « δημόσιος διάλογος βρίσκεται εκτός θέματος, σημειώνοντας οτι η χώρα γυρίζει στον κίνδυνο χρεοκοπίας» . Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «κολοσσιαία παγίδα φτώχειας» την πολιτική σχηματισμού υπερπλεονασμάτων.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται εκ νέου στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, εστιάζονντας σε τρια σημεία. Πρώτον .. Οτι η στρατηγική ήττα δεν θα του επιτρέπει να ελέγξει τις εξελίξεις ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης. Δεύτερον. να μην μπορεί να παρεμποδίσει τις εξελίξεις σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2020 και, τρίτον, να μην μπορεί να παρεμποδίσει τις εξελίξεις στην αναθεώρηση, η οποία από την άλλη μεριά οφείλει να συγκεντρώσει 180 ψήφους στη δεύτερη Βουλή, διότι το Σύνταγμα -όπως αναφέρει -δεν είναι πολιτική και ιδεολογική ιδιοκτησία κανενός, επισημαίνοντας οτι πρέπει να υπάρχει ευρύτατη εθνική συναίνεση.

Ο κ. Βενιζέλος ,τάσσεται κατά της αυτοδυναμίας της ΝΔ εκτιμώντας οτι στην πολιτική διεύθυνση του τόπου, ο χώρος του προοδευτικού Κέντρου και της Κεντροαριστεράς πρέπει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και ν’ αυξήσει την εκλογική του επιρροή.
Υποστηρίζει ακόμη , οτι ένα σημαντικό τμήμα της συντηρητικής παράταξης συνεργάζεται άμεσα ή έμμεσα, αλλά πάντως ανοιχτά, με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.Δεν μπορεί μια παράταξη -όπως αναφέρει -να διεκδικεί να είναι αυτοδύναμη και ταυτοχρόνως ένα σημαντικό – και συμβολικά ακόμη σημαντικότερο – τμήμα της να συνεργάζεται με την παρούσα εξουσία, η οποία καταγγέλλεται από την αντιπολίτευση.

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνιστά «στρατηγική ψυχραιμία» στα ελληνοτουρκικά, απορρίπτει τη συμφωνία των Πρεσπών αναφέροντας ότι «δεν έχουμε στρατηγική» για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα