back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας» του Γιάννη Παντελάκη

Διαβάστε επίσης

20 +1 ιστορίες που έχουν τα χαρακτηριστικά της κίτρινης δημοσιογραφίας και κάτω από την ομπρέλα της στεγάζονται ο εντυπωσιασμός, η παραποίηση γεγονότων, η κατασκευή τους, ο διασυρμός ανθρώπων σε σημείο εξόντωσης, η συκοφάντηση, η δημοσιογραφία του εκβιασμού και του χρηματισμού, του κανιβαλισμού, της ομοφοβίας, της κλειδαρότρυπας, της προώθησης του ρατσισμού.

Διαβάζοντας τις –σχεδόν- 300 σελίδες του βιβλίου, θα θυμηθούμε δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης που έγιναν δελτία επιλεγμένων γεγονότων, προτάσσοντας ως σημαντικά, ασήμαντα περιστατικά. Ιστορίες εκβιασμού που είχαμε παρακολουθήσει την εξέλιξή τους σε συνέχειες στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Περιστατικά, που σε ζωντανή σύνδεση είχαμε δει, την τραγική τους κατάληξη, επειδή η διαχείριση τους έγινε από δημοσιογράφους στον τηλεοπτικό αέρα. Ρεπορτάζ τα οποία εμφάνιζαν ως τρομοκράτες πολίτες που δεν είχαν καμία σχέση με τη 17 Νοέμβρη. Fake news που διακινούνται χωρίς μέτρο στο διαδίκτυο.

Ο Γιάννης Παντελάκης, έμπειρος δημοσιογράφος καταγράφει με λεπτομέρειες και σχολαστική παράθεση στοιχείων τις 20+1 ιστορίες , ενώ παράλληλα αναφέρει τους σωστούς τρόπους δημοσιογραφικής διαχείρισής αυτών, αλλά και παρόμοιων περιστατικών.

Το βιβλίο «Η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας» , του Γιάννη Παντελάκη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ.

Έλενα Χατζηιωάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα