back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών μουσικών σχολείων

Διαβάστε επίσης

Την απόσυρση του άρθρου 40 από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ζητούν μαθητές και καθηγητές Μουσικών Σχολείων της Αττικής, με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από τη Βουλή.

 

Οι μαθητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι, παίζοντας ταυτόχρονα μουσική και τραγουδώντας συνθήματα, αλλά και γνωστά τραγούδια.

Αιτία αποτελεί το γεγονός ότι στο άρθρο 40 προβλέπεται, μεταξύ άλλων,η μετατροπή των Μουσικών Λυκείων σε Γενικό Λύκειο με μουσικές δεξιότητες, τα μαθήματα μουσικής θα γίνουν προαιρετικά και θα διακοπούν οι επιχορηγήσεις για τα μουσικά όργανα.

Έχει κατατεθεί, επίσης, αίτημα για συνάντηση από τους διευθυντές των Μουσικών Σχολείων προς τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί, αν και είχε διαμηνυθεί προς εκείνους ότι είναι ανοιχτός σε συζήτηση.

Παράλληλα οι μαθητές και οι καθηγητές έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση για αύριο, Τρίτη (3/12), στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα, παίζοντας μέχρι τις 2 το μεσημέρι μουσική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα