back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας εδώ και 406 μήνες

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), η μέση παγκόσμια θερμοκρασία βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο εδώ και 406 συνεχόμενους μήνες.

Μάλιστα, στην ίδια έρευνα επισημαίνεται πως ο Οκτώβριος που πέρασε ήταν ο δεύτερος πιο θερμός στην ιστορία, καθώς η μέση θερμοκρασία του σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν κατά 0,86 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του 20ου αιώνα, σε ξηρά και θάλασσα, και το νούμερο αυτό το έχει ξεπεράσει μόνο ο Οκτώβριος του 2015 -ήταν κατά 0,99 βαθμούς πάνω.

Την έρευνα κλήθηκε να σχολιάσει ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 984, τόνισε πως η άνοδος αυτή θα φέρει ντόμινο καιρικών εξελίξεων το επόμενο διάστημα, αλλά και τα επόμενα χρόνια, με ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

“Η κλιματική αλλαγή έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας” είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως η μεταβολή αυτή οφείλεται κυρίως στην ανθρώπινη παρέμβαση, λόγω και της ραγδαίας ανόδου της τεχνολογίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο άνθρωπος οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να βοηθήσει στο να μην επιδεινωθεί η κλιματική αλλαγή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα