back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12.00

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από αστυνομικό. Μετά τα σοβαρά επεισόδια στις περισσότερες Πολιτείες, σήμερα έγινε γνωστό ότι ένας 19χρονος διαδηλωτής έπεσε νεκρός από σφαίρα που δέχθηκε χθες βράδυ στην περιοχή Greektown του Ντιτρόιτ, όπου υπήρχε ένταση μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους και των δυνάμεων της αστυνομίας. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας υπήρξαν πυρά μέσα από αυτοκίνητο τύπου τζιπ το οποίο πέρασε από το σημείο. Η ίδια δήλωσε ότι στο περιστατικό δεν εμπλέκεται αστυνομικός. 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 και μισή, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, ανοικτά της Κάσου.  

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας. Επιφυλακτικός ωστόσο ως προς το άνοιγμα τους εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής – Αργοσαρωνικού, Ευγένιος  Βασιλικός. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση εκτίμησε ότι θα ανοίξει ένας πολύ μικρός αριθμός, καθώς δεν υπάρχουν κρατήσεις.  

Επίσης από τη Δευτέρα ανοίγουν χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές, catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. 

Εξάλλου, από τη Δευτέρα, στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί. Εξαιρετικά θετική για την ψυχική υγεία των παιδιών, χαρακτήρισε την επαναλειτουργία των σχολείων, η Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου. Μιλώντας επίσης στον ΑΘΗΝΑ 9,84, σημείωσε εξάλλου, ότι σύμφωνα με νέα υγειονομικά δεδομένα, τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κορονοιό τόσο εύκολα, όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί.  

“Σοβαρό πισωγύρισμα για την παγκόσμια υγεία” χαρακτήρισε ο Γερμανός Υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τόνισε ότι η ΕΕ θα πρέπει “να δεσμευθεί περισσότερο” μετά από αυτή την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να διακόψει τις σχέσεις της χώρας του με τον ΠΟΥ, τον οποίο κατηγορεί ότι έχει γίνει μαριονέτα της Κίνας. 

Γενέθλια αύριο για τον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο οποίος γιορτάζει 33 χρόνια εκπομπής στα ερτζιανά. Αύριο από τις 7 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, εκπομπές κάνουν δημοσιογράφοι και παραγωγοί που συνετέλεσαν στη δημιουργία του. Αυτή την Κυριακή, μείνετε συντονισμένοι στον ΑΘΗΝΑ 9,84. 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι  κυρίως στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα