back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η CIA ενημερώνει το Κογκρέσο για τη δολοφονία Κασόγκι

Διαβάστε επίσης

H διευθύντρια της СIa Τζίνα Χάσπελ θα ενημερώσει σήμερα σε κλειστή συνεδρίαση του επικεφαλής πολλών επιτροπών του αμερικανικού Κογκρέσου σχετικά με τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Χασόγκι, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις.
Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το οποίο αναδημοσιεύουν πολλά μεγάλα ΜΜΕ του δυτικού κόσμου.
Πολλά μέλη του νομοθετικού σώματος των ΗΠΑ είναι εξοργισμένα με την Χάσπελ, η οποία αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ενημέρωση του Κογκρέσου από την κυβέρνηση του Ντόναλτ Τραμπ που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με τη δολοφονία του Χασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Η CIA έχει προσδιορίσει τις ευθύνες του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην δολοφονία του δημοσιογράφου, επισημαίνοντας πως αυτός έδωσε την εντολή για την αποτρόπαια αυτή πράξη, ενός ανθρώπου που θεωρούνταν αντίπαλος του καθεστώτος της χώρας του.
Η Wall Street Journal ήταν η πρώτη εφημερίδα που δημοσίευσε την πληροφορία για την πρόθεση της διευθύντριας της CIA να ενημερώσει τα μέλη του Κογκρέσου.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, καθώς επίσης και ο υπουργός Αμύνης Τζιμ Ματτίς, είχαν ενημερώσει πως δεν είχαν αποδείξεις για την συμμετοχή του πρίγκιπα διαδόχου στη δολοφονία του δημοσιογράφου, πράγμα που εξόργισε τους γερουσιαστές, οι οποίοι θεώρησαν πως η προσέγγιση αυτή της κυβέρνησης Τραμπ είναι υπαγορευμένη από την ανάγκη να μην διαταραχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.
Η Χάσπελ θα ενημερώσει του ηγέτες των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, καθώς επίσης και τους προέδρους των επιτροπών Εξωτερικών, Άμυνας, δήλωσε στην εφημερίδα πηγή του Κογκρέσου, προσθέτοντας πως έχουν ήδη ενημερωθεί τα μέλη της Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών.
Η ίδια πηγή δήλωσε πως οι επικεφαλής των επιτροπών θα λάβουν επίσης μέρος στην ενημέρωση, η οποία θα γίνει στις 11.30 τοπική ώρα ή 16.30 ώρα Γκρίνουιτς.
Από την πλευρά της η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με τις προθέσεις της διευθύντριάς του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα