back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Κρήτη εξόρισε την Χρυσή Αυγή

Διαβάστε επίσης

Τους τρόπους και τα μέσα που χρησιμοποίησε η κοινωνία της Κρήτης προκειμένου να «διώξει» τη Χρυσή Αυγή από το νησί παρουσίασε σε μεγάλη έρευνα με εκτενές ρεπορτάζ ο βρετανικός Guardian.

Σημαντικό ρόλο στη μεγάλη προσπάθεια έπαιξαν και εκπαιδευτικοί του νησιού με τον Φώτη Μπιχάκη, ιδρυτή της Κρητικής Ένωσης Αντιφασιστών Εκπαιδευτικών και Γενικό Γραμματέα της ΕΛΛΜΕ Χανίων να εξηγεί στον Αθήνα 9.84 και τις «Ντάμες Σπαθί» τα βήματα που έγιναν εντός των σχολείων.

«Η δουλειά είναι συλλογική, αφορά πολύ κόσμο, αναφορικά με την αντιφασιστική δράση. Εμείς από το 2012 και μετά επικεντρωθήκαμε στην δημιουργία αντιφασιστικής ομάδας μέσα στην ΕΛΜΕ, όπου προσπαθήσαμε να εντάξουμε και τα 15μελη και να κάνουμε αντιφασιστικό φεστιβάλ των σχολείων. Να πάρουν πάνω τους οι μαθητές αυτή την πρωτοβουλία, με θεατρικά , συναυλίες, συζητήσεις. Μέσα σε μία πενταετία καταφέραμε πολλά πράγματα. Πολλοί μαθητές κάνοντας έρευνα και μεταφέροντας μέσα στην τάξη εμπειρίες είτε από παππούδες είτε από συγχωριανούς , ήταν κάτι που βοήθησε στο να ξεδιαλύνουν και να καταλάβουν τι πράγμα είναι αυτό που πρεσβεύει ο νεοναζισμός και ο φασισμός σήμερα. Τα παιδιά που εμφορούνταν και ελκόταν από αυτές τις ιδέες δεν τα αντιμετωπίσαμε ως φασίστες αλλά ως παιδιά. Ως μαθητές που μπορούσαμε να τους κερδίσουμε και ή πράξη απέδειξε ότι είχαμε δίκιο. Συζητάμε με τα παιδιά και τα βάλαμε να κάνουν έρευνα», δήλωσε ο κ. Μπιχάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα