back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καταγγελία: Ρατσιστικό έγκλημα η δολοφονία Αλβανού εργάτη στην Κέρκυρα

Διαβάστε επίσης

Ρατσιστικό έγκλημα στην Κέρκυρα, με δράστη Χρυσαυγίτη και θύμα 63χρονο εργάτη γης, αλβανικής καταγωγής, καταγγέλλουν η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αγώνα Λευκίμμη και αριστερές οργανώσεις.

Η δολοφονία έγινε με καραμπίνα σε επαρχιακό δρόμο στις 25 Νοεμβρίου, μεταξύ των χωριών Σπαρτερά και Δραγωτινά, και πέντε ημέρες αργότερα συνελήφθη ο 44χρονος θύτης, που κρίθηκε προφυλακιστέος.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πρόκειται για εκλογικό αντιπρόσωπο της Χρυσής Αυγής και μέλος του κλιμακίου της στη Λευκίμμη.

Κάτοικοι και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι υπήρξε διαπληκτισμός θύτη και θύματος με αφορμή εθνικά θέματα και πως ο 44χρονος απείλησε τον Αλβανό εργάτη.

Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Θλίψη και αποτροπιασμό για τη ρατσιστική δολοφονία του Αλβανού ,Petrit Zifle στην Κέρκυρα, εκφράζει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής. Σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων: Την ώρα που δικάζονται στο Εφετείο οι δολοφόνοι του “μετανάστη με το ποδήλατο” Σαχτζάτ Λουκμάν, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του, θύμα του ρατσιστικού δηλητηρίου που έχει διαχυθεί στην κοινωνία μας. Αυτή τη φορά στην Κέρκυρα. Ο φερόμενος 44χρονος δράστης, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, σχετίζεται με το χώρο της Χρυσής Αυγής.
Στην ίδια ανακοίνωση αφού επισημαίνεται οτι η Ελληνική Αστυνομία έπραξε με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα το καθήκον της, υπογραμμίζεται η ανάγκη απονομής της δικαιοσύνης. Η προστασία της οικογένειας του θύματος είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, καταλήγει η ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα