back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέτρα στήριξης για 725 απολυμένους από εταιρείες του λιανεμπορίου – Ποιους αφορά

Διαβάστε επίσης

Στην ενίσχυση, στήριξη και επανένταξη στην αγορά εργασίας 725 πρώην εργαζομένων, που απολύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 19 Απριλίου 2016 έως 19 Ιανουαρίου 2017 από τις εταιρείες του κλάδου του λιανικού εμπορίου, προχωρούν τις επόμενες ημέρες ενώσεις και συνομοσπονδία εμπόρων και η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με την ΕΕ.

Το Έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.511.250,00 ευρώ, περιλαμβάνει ενέργειες Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Κατάρτισης, και θα υλοποιηθεί έως και τις 13 Ιουλίου 2019, από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), με την συνεργασία έξι φορέων

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση απολυμένων ατόμων, καθώς και η στήριξή τους για επανένταξη στην αγορά εργασίας, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, μέσω ενός ολοκληρωμένου πλέγματος ενεργειών:

– εξατομικευμένης επαγγελματικής συμβουλευτικής (25 ατομικές συνεδρίες επαγγελματικής, διάρκειας 45 λεπτών η κάθε μία, σε συνεργασία με εξειδικευμένο σύμβουλο απασχόλησης, για τις οποίες προβλέπεται η καταβολή μεικτού επιδόματος συμμετοχής ύψους χιλίων ευρώ),
– συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (προγράμματα κατάρτισης, διάρκειας 300 ωρών, η επιτυχής συμμετοχή στα οποία οδηγεί στην καταβολή εφάπαξ εκπαιδευτικού επιδόματος συμμετοχής, ύψους χιλίων ευρώ),
– εξειδικευμένης κατάρτισης/επιμόρφωσης (δωρεάν φοίτηση σε κύκλους μαθημάτων, χωρίς καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος).

Το έργο αφορά τους απολυμένους των εταιριών: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.Ε., DIXONS SOUTH – EAST EUROPE AEBE, MEDIA SATURN ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΛΛΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΤΗΝΗ ΧΟΝΤΟΣ Α.Ε.Ε. ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ, METRO AEBE, NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΕΒΕ, PET CITY ΑΕΒΕ, ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ Α.Ε. στην Αττική και σε δέκα άλλες περιφέρειες της χώρας.

Η συμμετοχή των ως άνω δικαιούχων ωφελούμενων στο έργο εξασφαλίζεται με την υποβολή ή αποστολή μέσω ταχυδρομείου ή ταχυμεταφοράς, φακέλου συμμετοχής (αίτηση και δικαιολογητικά) στο πρωτόκολλο του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. (Κ. Παλαμά 6-8, Τ.Κ. 111 41, Αθήνα). Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η αίτηση συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να αντληθούν ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του ΕΙΕΑΔ (www.eiead.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-2120758 & 733 & 749 ή εναλλακτικά στις ιστοσελίδες του φορέα υλοποίησης του έργου, των συμμετεχόντων φορέων και της ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
• https://egf-greece.gr
• www.eiead.gr
• www.kekgsevee.gr , www.imegsevee.gr
• www.inegsee.gr
•http://www.inemy.gr,%20www.kaele.gr]www.inemy.gr, www.kaele.gr

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα