back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προς ποια κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες για την Deutsche Bank

Διαβάστε επίσης

Έπειτα από εκτενή έρευνα στα κεντρικά της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη με την υποψία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μη αναφορά ύποπτων συναλλαγών σε σχέση με τα Panama Pepers -στο πλαίσιο της οποίας ερευνήθηκαν και τα γραφεία αρκετών μελών του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και πελάτες του τραπεζικού ιδρύματος- οι αρχές επικεντρώνουν τις έρευνες σε δύο στελέχη, 50 και 46 ετών.

Οι δύο βασικοί ύποπτοι, κατά πληροφορίες, εργάζονται στο τμήμα εκπλήρωσης συμβάσεων και στο τμήμα διαχείρισης private wealth. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt και δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Η εισαγγελία υποπτεύεται ότι η Deutsche Bank βοήθησε πελάτες της να ιδρύσουν εταιρείες offshore σε φορολογικούς παραδείσους μέσω των οποίων διακινούνταν χρήματα προερχόμενα από εγκληματικές ενέργειες.

“Οι έρευνες φαίνεται ότι εκτείνονται από το 2013 έως τον Αύγουστο του 2018”, δήλωσε η Νάντγια Νίζεν, εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης στην εφημερίδα. Αυτό είναι και το πρόβλημα για την Deutsche Bank. Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα ανατραπεί το επιχείρημα της τράπεζας ότι πλέον καταβάλλει κάθε προσπάθεια να συμμορφώνεται με το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Εκπρόσωπος της είχε σπεύσει να διαβεβαιώσει εξαρχής: “Είχαμε σχηματίσει την εντύπωση ότι είχαμε δώσει στις αρχές όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τα Panama Papers. Είναι αυτονόητο ότι θα συνεργαστούμε με την εισαγγελία της Φρανκφούρτης προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση”.

Ένα περαιτέρω δύσκολο σημείο στις έρευνες είναι ότι σε ένα από τα δύο τμήματα στα οποία επικεντρώνονται οι έρευνες, επικεφαλής ήταν την περίοδο 2015-2018 ο Κρίστιαν Ζέβινγκ, ο οποίος εν συνέχεια προήχθη σε διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα