back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Η Τέχνη είναι εξέλιξη, γιατί όχι και η εκπαίδευση;”

Διαβάστε επίσης

Τα Μουσικά Σχολεία πραγματοποίησαν συναυλία σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενα για το άρθρο 40 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, σε συνέχεια της χθεσινής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν έξω από τη Βουλή.

Η πλατεία Συντάγματος, το πρωί και το μεσημέρι της Τρίτης, μετατράπηκε σε συναυλιακό χώρο και “πλημμύρισε” από τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας, του μπάσου, των ντραμς και φυσικά ωραίων φωνών. Πολύς ήταν ο κόσμος που σταματούσε καθώς περνούσε από την πλατεία και συμμετείχε στη συναυλία που διοργάνωσαν τα Μουσικά Σχολεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Άρθρο 40.

Η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 και συνεχίστηκε ακόμα και μετά τις 3, ενώ ήταν προγραμματισμένο να λήξει στις 2. Με αυτόν τον τρόπο, τα Μουσικά Σχολεία έστειλαν ένα “ηχηρό” μήνυμα μέσω της μουσικής τους, παίζοντας, μάλιστα, εκτός από γνωστά τραγούδια -όπως το Sweet Child O’ Mine των Guns n’ Roses-, και πρωτότυπα δικά τους.

Τα οποία τραγούδια τους, φυσικά, είχαν τη σημασία τους, καθώς στους στίχους εκφράζονταν οι προβληματισμοί των μαθητών για το άρθρο 40. “Που πάτε και που πάμε, αυτό το νομοσχέδιο είναι ο,τι να ναι” ήταν ένας από τους στίχους που ακούστηκε από τα μικρόφωνα των μαθητών και ο οποίος ξεσήκωσε το -μαθητικό κατά βάση- κοινό.

Το άρθρο 40, για το οποίο αντιδρούν τα Μουσικά Σχολεία, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μετατροπή των Μουσικών Λυκείων σε Γενικά Λύκεια με μουσικές δεξιότητες, την επίσης μετατροπή των μουσικών μαθημάτων σε προαιρετικά  και τις παύσεις των επιχορηγήσεων για τα μουσικά όργανα στα σχολεία.

 

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα