back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης στο Eurogroup

Διαβάστε επίσης

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την είδηση έκανε γνωστή  ο εκπρόσωπος του Eurogroup Λούις Ρέγο, σε ανάρτησή του στο Twitter, υπογραμμίζοντας ότι χρειάστηκαν 18 ώρες συνεδρίασης.

Ειδικότερα οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν να στηρίξουν την ευρωζώνη έναντι μελλοντικών χρηματοοικονομικών κρίσεων. Η συμφωνία περιλαμβάνει μέτρα για να εξοπλίσει την τραπεζική ένωση της ευρωζώνης με περισσότερους οικονομικούς πόρους και να παράσχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας  επιπλέον ευελιξία στον τρόπο βοήθειας των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν αναταραχές στην αγορά.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup  Μάριο Σεντένο σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τονίζοντας ότι, «καταλήξαμε σε μια συμφωνία για το στρατηγικό πλάνο μας γύρω από το ευρώ».

Σε ότι,τι αφορά την Ελλάδα ο Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι «δείχνει καλά αποτελέσματα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πετυχαίνει τους στόχους της και του χρόνου θα πιάσει το στόχο του 3,5%». «Συμφωνήσαμε όλοι ότι χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων η αγορά προϊόντων και το πτωχευτικό δίκαιο».

Παράλληλα, ο κ.Σεντένο δήλωσε ότι το Eurogroup στηρίζει την Κομισιόν στις εκτιμήσεις της για το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας, συστήνοντας στη χώρα να λάβει μέτρα ώστε να ευθυγραμμιστεί με τους δημοσιονομικούς κανόνες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα