back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κάτω από τα 800 ευρώ η σύνταξη που λαμβάνουν σχεδόν επτά στους δέκα συνταξιούχους στην χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος “ΗΛΙΟΣ” για τον Απρίλιο, οι μέσες μηνιαίες αποδοχές από συντάξεις κάθε είδους κυμαίνονται μεταξύ 307 και 800 ευρώ για περισσότερους από 1.688.000 απομάχους της εργασίας, σε σύνολο περίπου 2,5 εκατομμυρίων.
Σήμερα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Απριλίου των μη μισθωτών. Οι ασφαλισμένοι, μπορούν να καταβάλλουν τις εισφορές με έκπτωση 25% έως τις 10 Ιουνίου.

Ξεκινάει από σήμερα λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, που θα δανείζει επιχειρήσεις με εγγύηση 80%. Η πλατφόρμα των αιτήσεων ανοίγει στις 12 το μεσημέρι, στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Σε Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ποσού ενός δισ. ευρώ με λήξη την 4η Δεκεμβρίου 2020 προχωρά σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο.
Η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Νωρίτερα κατά δύο εβδομάδες από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί, αναμένεται να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης και τα γυμναστήρια. Οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση θα γίνουν στη μια μετά το μεσημέρι.

Ενας διαδηλωτής νεκρός από πυρά αστυνομικών στη Νέα Υόρκη και ενώ συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι ταραχές στις ΗΠΑ μετά την δολοφονία του Τζώρτζ Φλόιντ από αστυνομικό. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον αψηφώντας και πάλι τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε για να αποκατασταθεί η τάξη.

Εν τω μεταξύ συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Στην Αθήνα, με κοινό σύνθημα I can’t breathe ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα στην πλ. Συντάγματος και θα ακολουθήσει πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Ανάλογη κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη.

Σε ξενοδοχεία καραντίνας 91ένας επιβάτες πτήσης της Qatar Airlines από τη Ντόχα, καθώς οι 12 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό. Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς το Κατάρ έως και τις 15 Ιουνίου.

Αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα που διαθέτει η Αθήνα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο.
Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν μεταξύ άλλων οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στον απόηχο των συνεχιζόμενων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας καθώς και η αντιμετώπιση και η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου σήμερα. Στη χώρα μας οι εκδηλώσεις ποδηλατάδας επικεντρώνονται στην πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να δημιουργηθούν ποδηλατικές διαδρομές σε δήμους άνω των 13 χιλιομέτρων. Με σύνθημα «Παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για τ’ αδύνατο» η Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη παροτρύνει τους δημότες να πάρουν «την κατάσταση στα πόδια τους» και να χαρούν με το δικό τους τρόπο μια βόλτα με ποδήλατο.

Ανοίγει και πάλι για τους επισκέπτες του την Παρασκευή 5 Ιουνίου το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και οι Υπαίθριοι χώροι του, τηρώντας τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι δωρεάν προκρατήσεις ξεκινούν από σήμερα.
Καιρός:
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 25 βαθμοί Κελσίου -18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα