back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Panama Papers: απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον τεσσάρων εμπλεκομένων

Διαβάστε επίσης

Ποινικές διώξεις εναντίον τεσσάρων ανδρών ασκήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τα Panama Papers, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη, φορολογική απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα αδικήματα και κινδυνεύουν να τους επιβληθούν πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Πρόκειται, σύμφωνα με την εισαγγελία, για έναν 50χρονο παναμέζο δικηγόρο ο οποίος εργαζόταν για την Mossack Fonseca, τη νομική εταιρία που βοήθησε πελάτες της να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα και να αποφύγουν την καταβολή φόρων, έναν Γερμανό 54 ετών που εργάζεται ως επενδυτικό στέλεχος, έναν 81χρονο γερμανό υπήκοο για τον οποίο δεν έχουν γνωστοποιηθεί άλλα στοιχεία και έναν φοροτεχνικο σύμβουλο από την Μασαχουσέτη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρατούνται, ο παναμέζος δικηγόρος παραμένει ασύλληπτος. Ο ένας γερμανός υπήκοος συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα στον Λονδίνο, ο άλλος στις 15 Νοεμβρίου στο Παρίσι και ο Αμερικανός χθες στη Βοστόνη.

Ο εισαγγελέας Τζέφρι Μπέρμαν δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι “προέβησαν σε ακραίες πράξεις προκειμένου να παρακάμψουν το αμερικανικό φορολογικό δίκαιο” με στόχο να ενισχύσουν τον πλούτο των πελατών τους.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα