back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη κίνηση στη Λ. Κηφισού στην κάθοδο από Μεταμόρφωση μέχρι νέα Φιλαδέλφεια και στην  άνοδο από Περιστέρι έως την Αχαρνών.

Χαμηλές ταχύτητες και την κάθοδο της Κηφισίας από Ψυχικό μέχρι Πανόρμου.  

Από 200 έως 1.200 ευρώ, το ύψος του κοινωνικού μερίσματος που θα λάβουν εντός του μήνα 1,4 εκατομμύριο νοικοκυριά. Αύριο, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων. Προϋποθέσεις, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης – μεταξύ των άλλων – το εισοδηματικό όριο, που φτάνει ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, έως και τις 27.000 ευρώ. 

Ένας στους δύο καταναλωτές αδυνατεί να είναι συνεπής στην έγκαιρη αποπληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ενώ σε ποσοστό 5,79% διακόπηκε το ρεύμα, σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ. Επιπροσθέτως το 25% έχει προβεί σε ρύθμιση οφειλών το τελευταίο έτος.

Σε επιφυλακή η Αστυνομία για την 10η επέτειο από τη δολοφονία  του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κλειστή για προληπτικούς λόγους σήμερα, η Νομική Αθηνών.  

Στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών, ενώ στο ίδιο σημείο, έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 6.  

Το βράδυ στις 9, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 16χρονος. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας. 

Κλειστός από τις 12, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.  

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Αύριο η συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Για νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών κάνει λόγο το Κρεμλίνο.  

«Εκφράζουμε λύπη αν τα σχόλια του Ζόραν Ζάεφ έγιναν αντιληπτά και ερμηνεύτηκαν με λάθος τρόπο» επανέλαβε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης της FYROM, Μίλε Μποσνιάκοφσκι. Η κυβέρνηση είναι έντονα αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και όλες οι ενέργειες και δηλώσεις γίνονται με καλή πίστη για να τη στηρίξουμε, πρόσθεσε. Αιχμές άφησε ο Νίκος Κοτζιάς για την στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στις δηλώσεις Ζάεφ . 

Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, η έγκριση ή μη του πορίσματος, το οποίο ακολούθως αναμένεται να παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. 

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για : αδειοδοτήσεις εξπρές των στρατηγικών επενδύσεων, σταθερή φορολογία για 12 χρόνια και φοροαπαλλαγές. 

Άγνωστοι επιτέθηκαν στο κατάστημα του εργοδότη που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό διανομέα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Για αύριο είναι προγραμματισμένο το δικαστήριο, με την αυτόφωρη διαδικασία, του 33χρονου εργοδότη ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία γρονθοκόπησε τον διανομέα με σιδερογροθιά.  

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων της ‘Πρωτοβουλίας κατοίκων για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της πόλης’, καθώς στο Μονομελές Πρωτοδικείο, εκδικάζεται η πρώτη υπόθεση Airbnb.

Διεθνή 

Ο επικεφαλής της διπλωματίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έκρινε ότι η σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κόλπου (ΣΣΚ), η οποία θα διεξαχθεί στο Ριάντ την Κυριακή, αντανακλά την ισχύ που συνεχίζει να διαθέτει, παρά την πολιτική κρίση που έχει ενσκήψει με το Κατάρ. 

Την έντονη διαμαρτυρία της στις καναδικές αρχές εξέφρασε η πρεσβεία της Κίνας στον Καναδά, μετά τη σύλληψη της Ουάνγκζου Μενγκ, οικονομικής διευθύντριας της κινεζικής εταιρείας-κολοσσού τηλεπικοινωνιών Huawei. 

Η Μενγκ, μια από τους αντιπροέδρους της κινεζικής εταιρείας  και κόρη του ιδρυτή της Huawei, είναι αντιμέτωπη με την έκδοσή της στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν. 

Πολιτισμός 

Η έκθεση με τίτλο “Μεσαιωνικοί Θησαυροί από το Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο Βαρσοβίας” φιλοξενείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. 

Καιρός 

Στην Αττική, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια.  Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία έως 12 βαθμούς κελσίου. Αυτή την ώρα στο Γκάζι 10 βαθμοί.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα