back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Εκλογές για προοδευτική ανατροπή – Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο

Διαβάστε επίσης

Εθνικά θέματα, δημοκρατικοί θεσμοί και οικονομία, τα μείζονα ζητήματα που βάζει στο κάδρο η Χαριλάου Τρικούπη μεσούσης της έντονης σεναριολογίας περί πρόωρων εκλογών ακόμη και Φεβρουάριο ή Μάρτιο.

Ενδεικτική άλλωστε, η σημερινή δήλωση της Φώφης Γεννηματά η οποία επισημαίνει ότι το «μόνο που απασχολεί τον κ. Τσίπρα είναι το πότε και πως θα δραπετεύσει από τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε. Όσο παραμένει στην εξουσία, υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τα αδιέξοδα για τη χώρα πολλαπλασιάζονται, οι κίνδυνοι για τα εθνικά θέματα μεγαλώνουν και η έξοδος από την κρίση απομακρύνεται».

Η κ. Γεννηματά επαναλαμβάνει ότι ο τρόπος που κυβερνά ο κ. Τσίπρας προσβάλλει τη δημοκρατία. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι εγκαίρως ζήτησε εκλογές για προοδευτική, όπως τη χαρακτηρίζει, ανατροπή. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο, καταλήγει η κ. Γεννηματά.

Τούτων δοθέντων, το ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, τίθεται σε διάταξη εκλογικής μάχης και τυπικά την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, όποτε και είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα εγκρίνει και θα ανακοινώσει περίπου το 70% των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές. Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν με νόημα ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή αναφορικά με τις γνωστές προσωπικότητες του Κινήματος με φόντο σχετικά δημοσιεύματα και υπογραμμίζουν ότι η κ. Γεννηματά βρίσκεται προσωπικά η ίδια σε συζητήσεις και επικοινωνία μαζί τους για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Θεσσαλονίκης, όλες οι συγκλίνουσες πληροφορίες εξακολουθούν να δείχνουν προς την κατεύθυνση του ονόματος της Εύας Καϊλή, με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, να αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα και στην ώρα τους.

Κατά τα λοιπά το Κίνημα Αλλαγής κινείται σε ρυθμούς Λισαβόνας όπου μεταβαίνει αύριο Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που αναμένεται να επικυρώσει την υποψηφιότητα Τίμερμανς για την ηγεσία της Κομισιόν ενώ τυπικά στην ατζέντα του περιλαμβάνονται τα θέματα του προσφυγικού και της παρατεταμένης λιτότητας. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να έχει επαφές με άλλους Σοσιαλιστές ηγέτες.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη το κλίμα με τους ευρωπαίους ομοτράπεζους είναι παρά πολύ καλό, αποδίδοντας την πρόσφατη προσέγγιση του SPD προς τον Αλέξη Τσίπρα κυρίως σε δικά του εσωτερικά προβλήματα που θέλει να λύσει.

«Ουτοπικά τα περί δήθεν προοδευτικού μετώπου όταν ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά και συνεργάζεται με την ακροδεξιά» καταλήγουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα