14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Λ. Μυριβήλη (Δ. Αθηναίων) στον Αθήνα 9.84: Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη δημιουργία χώρων πρασίνου

Διαβάστε επίσης

Κατεδαφίσεις παλαιών κτιρίων, ακόμη και ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων, σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, τονίζοντας ότι σε μεγάλα τμήματα της Αθήνας υπάρχουν παλαιά κτίρια που δεν έχουν πλέον την απαιτούμενη στατική αντοχή.

Μάλιστα ο κ. Δημαράς έκανε λόγο για αποζημιώσεις προς τους ιδιοκτήτες που θα είναι μεγαλύτερες από την πραγματική τιμή που έχουν σήμερα οι ιδιοκτησίες τους.

Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Καθαρή έξοδος» η Λενιώ Μυριβήλη, αντιδήμαρχος Πρασίνου στο δήμο Αθηναίων και επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία επεσήμανε ότι αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει. «Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι ότι έχουμε απίστευτη συνιδιοκτησία. Σε ένα τετράγωνο μπορεί να έχουμε και πάνω απο 500 ιδιοκτήτες», διευκρίνισε.

Όπως είπε η κα Μυριβήλη, έχει νόημα το να ανοίξουν κάποιοι χώροι, καθώς έχουμε γύρω στο 88% σκληρής επιφάνειας στην Αθήνα. «Θέλουμε να αυξηθεί το πράσινο γιατί το πράσινο είναι αυτό που θα κάνει την πόλη μας πιο ανοιχτή και βιώσιμη» ανέφερε, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα στη συντήρηση των χώρων πρασίνου. «Έχει μειωθεί το ανθρώπινο δυναμικό στον δήμο της ΑΘήνας. Στην αρχή του 2000 οι άνθρωποι που δούλευαν στη διάθεση του πρασίνου ήταν πάνω από 1.200 άτομα. Αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στα 400. Έχει μειωθεί στο 1/3 ο πληθυσμός ενώ οι χώροι πρασίνου έχουν αυξηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα