back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Δημητρακόπουλος: Έγινε παρέμβαση και δεν αποφυλακίστηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

Διαβάστε επίσης

Τον ισχυρισμό, ότι μπορεί να έγινε παρέμβαση και δεν αποφυλακίστηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, διατύπωσε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Άπλετο φως» ο εκ των συνηγόρων, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Σκέψεις κάνω, δεν έχω στοιχεία», είπε. Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή, υποστήριξε ότι «έκανε το θεσμικό ατόπημα ουσιαστικά να πει ότι είναι ένοχοι».

Εν τω μεταξύ, παρέμβαση στην υπόθεση με αφορμή τις επιθέσεις σε εισαγγελικούς λειτουργούς ένα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος , η οπούα αναφέρει ότι «η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης».

Συγκεκριμένα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει τα εξής :

“Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει ότι η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης. Οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών. Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν τη συντεταγμένη λειτουργία της δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της Χώρας. Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα