back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην τελική ευθεία για το 12ο Συνέδριο η ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Σε τροχιά αντίστροφης μέτρησης για το 12ο Τακτικό Συνέδριο, που θα διεξαχθεί από 14 έως 16 Δεκεμβρίου, εισέρχεται η ΝΔ.

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης θα συνεδριάσει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και η Οργανωτική Επιτροπή υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πρόεδρο του 12ου Συνεδρίου, το οποίο χαρακτηρίζεται από την Πειραιώς ως “σάλπισμα πριν από τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις” του 2019.
Βασικός στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να εκπέμψει μέσα από το συνέδριο μήνυμα κυβερνητικής ετοιμότητας, καθώς στην Πειραιώς θεωρούν- παρακολουθώ νέας και τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα – ότι κάλπες μπορεί να προκύψουν και νωρίτερα από τον Μάιο 2019 που για πολλούς στην Πειραιώς αποτελεί και το πιθανότερο σενάριο.
Στις εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο θα εκλέξει μεταξύ άλλων και τη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, θα συμμετέχουν περίπου 3000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2000 παρατηρητές.

Σημειώνεται ότι 1.000 σύνεδροι έχουν εκλεγεί κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, 100 σύνεδροι μέσα από εκλογικές διαδικασίες στις οργανώσεις εξωτερικού, ενώ οι υπόλοιποι μετέχουν ex officio, σύμφωνα με το καταστατικό. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι πρώην πρόεδροι και υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας, οι πρώην βουλευτές της, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι πρώην γραμματείς της, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, οι εν ενεργεία Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, οι πρόεδροι ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ κλπ.

Ως παρατηρητές θα μετέχουν ενεργά στο Συνέδριο και τα στελέχη που αξιολογήθηκαν μέσω της διαδικασίας του Μητρώου η οποία προβάλλεται ως κορυφαία πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της ανανέωσης που προαναγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης και στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ωστόσο, ονόματα νέων στελεχών που θα συμμετέχουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη παρά το γεγονός ότι ανεπισήμως είχε προαναγγελθεί κάτι τέτοιο εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Παράλληλα με τις εργασίες της ολομέλειας θα διοργανωθούν και ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των γραμματειών του κόμματος. Πρόκειται για το Παράλληλο Πρόγραμμα του συνεδρίου στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξουν θεματικές για ζητήματα όπως:
● τα νέα επαγγέλματα που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση,
● τις νέες δεξιότητες που θα χρειαστούν οι νέοι της χώρας μας,
● τη σύνδεση -επιτέλους- των πανεπιστημίων με την σύγχρονη αγορά εργασίας.
Προγραμματίζονται επίσης θεματικές για ζητήματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια, όπως οι ανισότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο της εργασίας τους και ο σχολικός εκφοβισμός των παιδιών. Ειδική εκδήλωση θα γίνει για τους νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης.

Στην Πειραιώς έχουν φθάσει ήδη και προτάσεις συνέδρων για αλλαγές επί του Καταστατικού της ΝΔ.
Σε ότι αφορά την εσωκομματική δομή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατηρηθούν στις θέσεις αντιπροέδρων του κόμματος οι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Η νέα Πολιτική Επιτροπή που θα εκλεγεί από το συνέδριο θα εκλέξει στη συνέχεια τον γραμματέα, θέση που κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Το παρών στο συνέδριο της ΝΔ αναμένεται να δώσει και ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την θέση του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ.
Στην Οργανωτική επιτροπή που συνεδριάζει σήμερα συμμετέχουν, πέραν του κ. Μεϊμαράκη, ο γραμματέας, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας της ΚΟ, Κώστας Τσιάρας, η εκπρόσωπος τύπου, Μαρία Σπυράκη, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Νίκος Παπαθανάσης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κωνσταντίνος Δέρβος, ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Χρήστος Ταραντίλης, ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, ο διευθυντής του γραφείου τύπου, Κωνσταντίνος Ζούλας, η αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου τύπου, Κύρα Κάπη, ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Αθανάσιος Νέζης και ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας.

Περιοδείες Μητσοτάκη

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες τόσο σε δήμους του Λεκανοπεδίου όσο και στην περιφέρεια.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δημοσιοποίηση βίντεο από επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Νέα Σμύρνη και διαλόγους που είχε με πολίτες. Προχθές είχε επισκεφθεί το Ίλιον, απ’ όπου ανακοίνωσε και την υποψηφιότητά του στον δυτικό τομέα, ενώ το προσεχές Σάββατο αναμένεται να επισκεφθεί την Τρίπολη.

Την ίδια ώρα πάντως αρνητικό αντίκτυπο έχει στη Πειραιώς η πληροφορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει κεντρική πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα έναρξης του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα