back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το άρθρο 16 για τα ΑΕΙ στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Διαβάστε επίσης

Να αφαιρεθεί από την πρόταση της ΝΔ για το άρθρο 16 η αναφορά περί ιδιωτικών πανεπιστημίων και να παραμείνει η φράση μη κερδοσκοπικά, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει το άρθρο στα προτεινόμενα υπό αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή, πρότεινε ο εισηγητής της ΝΔ στην επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση Κώστας Τασούλας.

«Βγάλτε από την πρόταση μας την ιδιωτικοποίηση αν σας ενοχλεί. Έχετε την εναλλακτική, έχετε την πλειοψηφία να στείλετε στην επόμενη βουλή προς διαμόρφωση την πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 16 Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τη δημοκρατία», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Από την πλευρά του ο αναπληρωματικός γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, χαρακτήρισε απρέπεια και διπλό θεσμικό εκβιασμό, την θέση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, που συνέδεσε την αναθεώρηση του άρθρου 16 με την τύχη συνολικά της αναθεώρησης. «Η λογική ή όλα ή τίποτα και ο θεσμικός εκβιασμός ότι δεν θα αλλάξουμε τις δύο διατάξεις αν δεν αναθεωρηθεί το άρθρο 16 είναι θεσμική απρέπεια και εξαιρετικά προσβλητική», σημείωσε.

«Μην μείνουμε στις αγκυλώσεις, Το άρθρο 16 είναι ένα καλό πεδίο συνεννόησης, αν θέλουμε να διασώσουμε την αναθεώρηση», είπε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο γενικός εισηγητής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς απέδωσε δογματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε « η αδιαλλαξία είναι κολλητική ασθένεια, προσέξτε μην κολλήσετε και εμάς».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα