back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρνείται συνάντηση με τα “κίτρινα γιλέκα” ο Μακρόν, πρόθυμος ο Φιλίπ

Διαβάστε επίσης

Αρνείται ο Εμανουέλ Μακρόν να δεχτεί τους εκπροσώπους των “κίτρινων γιλέκων”, μία μέρα πριν την “τέταρτη πράξη” των κινητοποιήσεών τους, αύριο σε όλη την χώρα, με αιχμή το Παρίσι. Το Ελιζέ, ωστόσο επιμένει ότι οι εκπρόσωποι μπορούν πάντα να γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

Η Γαλλική Προεδρία θυμίζει σε δηλώσεις της ότι το Ματινιόν έχει δύο φορές προσκαλέσει τους εκπροσώπους του κινήματος να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, ωστόσο “δεν υπήρξε ανταπόκριση”. Παρόλα αυτά, διαβεβαιώνει ότι “παραμένει διατεθειμένος να τους συναντήσει”.

Με δηλώσεις του, ένας εκ των εκπροσώπων των “κίτρινων γιλέκων”, ο Μπεζαμίν Κοσί, ζήτησε χθες συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν για να “ηρεμήσει η Γαλλία” που βρίσκεται “στα πρόθυρα σύγκρουσης και εμφυλίου πολέμου”. Διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα “κάλεσμα σε ηρεμία” και ζήτησε από τον πρόεδρο “να συνειδητοποιήσει την ευθύνη του”.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη, η συλλογικότητα “ελεύθερα κίτρινα γιλέκα” είχε προσκληθεί από τον Εντουάρ Φιλίπ, μία πρόσκληση που όμως έμεινε στον αέρα αφού όλοι αρνήθηκαν την συνάντηση επικαλούμενη “λόγους ασφαλείας”. Οι εκπρόσωποι του κινήματος αναφέρουν ότι δέχονται πολλές ανώνυμες απειλές και φοβούνται για την ζωή τους.

Πριν ακριβώς μία εβδομάδα δε, παραμονή της “τρίτης πράξης” των κινητοποιήσεων, υπήρξε άλλη μία πρόσκληση από την πλευρά του πρωθυπουργού, που εξελίχθηκε σε φιάσκο, αφού από τους οκτώ εκπροσώπους που αναμένονταν τελικά εμφανίστηκε μόνο ένας.

Σε κώμα νεαρός στην Τουλούζη

Παραμένει σε κώμα ο 29χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά στις διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων” στην Τουλούζη το προηγούμενο Σάββατο στο μάτι και στο αυτί από ρίψη δακρυγόνου που “αδιαμφισβήτητα πετάχτηκε από την αστυνομία”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του. Ο νεαρός δεν μπόρεσε να μεταφερθεί έγκαιρα στο νοσοκομείο λόγω των επεισοδίων που λάμβαναν χώρα στην περιοχή και έτσι χειροτέρεψε η κατάστασή του. Από την Κυριακή, όπου και επιδεινώθηκε η υγεία του, βρίσκεται σε κώμα. Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του τραυματισμού του 29χρονου Μπενουά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα