back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΛ.ΑΣ.: Δυναμικό το επιχειρησιακό σχέδιο για τις χθεσινές κινητοποιήσεις

Διαβάστε επίσης

Δυναμικό και αποτελεσματικό χαρακτηρίζει η ελληνική Αστυνομία το χθεσινό επιχειρησιακό σχέδιο, κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., έγιναν 181 προσαγωγές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Κρήτη, Αγρίνιο και Ρόδο, εκ των οποίων οι 30 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όσον αφορά το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, με άνδρα των ΜΑΤ να χτυπά με την ασπίδα του νεαρό στο κεφάλι, ο οποίος έχει τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη με χειροπέδες, η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από την ηγεσία του Σώματος και υπό το πρίσμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί.

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος των 13 ατόμων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χθες στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και του Αρχηγού της Αστυνομίας είναι τεράστιες», επισημαίνει η Ν.Δ., για τα χθεσινά επεισόδια και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο περιθώριο των πορειών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Στην εμμονή της ΝΔ για βίαιη καταστολή και αστυνομοκρατία, θυμίζουμε ότι η βία γεννά βία. Η υπηρέτηση του ρόλου της Αστυνομίας είναι μια διαρκής άσκηση ισορροπίας μεταξύ ασφάλειας και δημοκρατίας. Η υπέρβαση των ορίων από Αστυνομικούς δεν είναι ανεκτή», απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δημήτρης Πέρρος  – Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα