back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών με 51,8%

Διαβάστε επίσης

Με 517 (51,8%) από τις 999 έγκυρες ψήφους εξελέγη η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ (ΑΚΚ) στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών έναντι 482 ψήφων που συγκέντρωσε ο Φρίντριχ Μερτς στον Β’ γύρο στο πλαίσιο του 31ου συνεδρίου του κόμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αμβρούργο, επιβεβαιώνοντας την πλειονότητα των δημοσκοπήσεων. 

Η υπεροχή της ΑΚΚ είχε διαφανεί από τον Α’ γύρο, στον οποίο συγκέντρωσε 450 ψήφους, ο Μερτς 392 και ο Γενς Σπαν 152. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος που διεξήχθη Β’ γύρος.

Η ΑΚΚ εκπροσωπεί την κεντροδεξιά πτέρυγα του κόμματος και αναμένεται εν πολλοίς να βαδίσει στα χνάρια της Άνγκελα Μέρκελ, ακολουθώντας τον δρόμο της διαλλακτικότητας και της ενότητας, όπως επανειλλημένως έχει επισημάνει, κάτι που δεν παρέλειψε να κάνει και κατά την ευχαριστήρια ομιλία της αμέσως μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, καλώντας τους άλλους δύο διεκδικητές της προεδρία της CDU να συνεργαστούν μαζί της με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του κόμματος.

H εκλογή της διευκολύνει την παραμονή της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία, καθώς η μετάβαση θα είναι ομαλή, δεδομένης της ταύτισης των δύο πολιτικών σε μία σειρά ζητημάτων. Η Κραμπ-Κάρενμπαουερ θα οδηγήσει το κόμμα στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021 και, παρότι είναι ακόμη νωρίς, είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι η επόμενη καγκελάριος της Γερμανίας.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα