back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ποιος είναι ο ιταλός δημοσιογράφος που “σκοτώνει” διάσημους στο twitter

Διαβάστε επίσης

Εχθές κυκλοφόρησε για λίγες ώρες την φήμη ότι πέθανε ο μεγάλος Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν-Λυκ Γκοντάρ και αρκετά μέσα ενημέρωσης “την πάτησαν” αναπαράγοντας την ψευδή πληροφορία. Μόλις πριν λίγο καιρό, ο ίδιος χρήστης, είχε “σκοτώσει” και τον Κώστα Γαβρά.

Μπορεί ο Αθήνα 9.84 να μην έπεσε στην παγίδα που έστησε ο Ιταλός δημοσιογράφος Tommasso Debenedetti, άλλα όμως μέσα ενημέρωσης δεν είχαν τα ίδια αντανακλαστικά και δημοσίευσαν το fake news περί δήθεν θανάτου του Ζαν Λυκ Γκοντάρ.

Ο ίδιος έχει κατά καιρούς “σκοτώσει” τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον Φιντέλ Κάστρο, τον Πέδρο Αλμοδοβάρ, τον Μπασάρ Αλ Άσαντ ακόμα και τον Πάπα και πάντα με αναρτήσεις του στο twitter. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει παραδεχτεί, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει στην εφημερίδα Guardian το 2012, ότι “το twitter λειτουργεί ιδανικά για αναγγελίες θανάτων”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος του είναι διπλός. Από τη μία να καταγγείλει την ταχύτητα με την οποία αντιδρούν πλέον τα μέσα χωρίς να επαληθεύουν τις πηγές τους και δημοσιεύοντας ό,τι βρουν για χάρη της αποκλειστικότητας και της πρωτιάς. Από την άλλη να αναδείξει την πολύπλευρη δύναμη των κοινωνικών δικτύων αλλά και τα “κενά ασφαλείας” που υπάρχουν εξαιτίας της ευκολίας να γράφει ο καθένας ότι γουστάρει χωρίς να απολογείται πουθενά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα