back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών το άρθρο για τη μη περικοπή των συντάξεων

Διαβάστε επίσης

Την Τρίτη ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η μη περικοπή των συντάξεων, ενώ το άρθρο 1 του νομοσχεδίου έγινε πριν από λίγο ομόφωνα αποδεκτό από όλα τα κόμματα, στην ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή.

Απαντώντας στα χθεσινά πυρά του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη που χαρακτήρισε «εξευτελιστικά» τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος επανήλθε σήμερα, χαρακτηρίζοντας «ψεύδη» τα όσα είπε ο κ. Μπράτης και προς επίρρωση των ισχυρισμών του παρουσίασε περιπτώσεις που δείχνουν πως υπήρξαν αυξήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις συνταξιούχων.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ Πετρόπουλος αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα της περικοπής των συντάξεων με τον εισηγητή της ΔΗΣΥ, Γιάννη Κουτσούκου να τον χαρακτηρίζει ψεύτη.

«Όχι σε μένα αυτά, είσαι αυθάδης, είναι ντροπή να αποκαλείς εμένα ψεύτη, θα μιλάς με ευγένεια μαζί μου» απάντησε σε υψηλούς τόνους ο κ. Πετρόπουλος που επέμεινε ότι τόσο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και στελέχη της ΝΔ ήταν υπέρ της περικοπής των συντάξεων.

Για διαστρέβλωση των θέσεων Βενιζέλου τον κατηγόρησε ο κ. Κουτσούκος, υπενθυμίζοντας μάλιστα, πως τον περασμένο Ιούνιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρηματολόγησε υπέρ της πρότασης νόμου του κόμματος για τη μη περικοπή των συντάξεων.

«Η θέση του ήταν καθαρή ότι το μέτρο της περικοπής δεν χρειάζεται», ανέφερε με τον κ. Πετρόπουλο να διαβάζει αποσπάσματα από συνεντεύξεις του κ. Βενιζέλου που αποδείκνυαν -όπως σημείωσε- το αντίθετο.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα