back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιβιώσαντες από καρκίνο δίνουν χαρά και ελπίδα σε παιδιά που νοσούν

Διαβάστε επίσης

Αποθεραπευμένοι από καρκίνο  δίνουν χαρά και ελπίδα σε παιδιά που νοσούν. Ο λόγος για το «Κύτταρο» τον Πανελλήνιο Σύλλογο ενηλίκων, οι οποίοι στην παιδική ή εφηβική τους ηλικία νόσησαν από καρκίνο.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν τους σκοπούς του Συλλόγου μπορούν να προμηθευτούν Χριστουγεννιάτικα είδη σε μεγάλη ποικιλία στην Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά, που διοργανώνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Δημιουργικής μάθησης του δήμου Αθηναίων στους Αμπελόκηπους ( Λ. Αλεξάνδρας 152).

Η γιορτή

Στην Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του «Κυττάρου» μπορείτε να βρείτε Χριστουγεννιάτικα είδη σε μεγάλη ποικιλία. Γούρια και κοσμήματα, βιβλία, είδη δώρων, γλυκά και ποτά. Τα περισσότερα είδη είναι χειροποίητα. Όλη την ημέρα τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν face painting ενώ θα συμμετάσχουν σε θεατρικό παιχνίδι στις 14:00 μ.μ.

kittaro

Το «Κύτταρο»

Το «Κύτταρο» είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος ενηλίκων, οι οποίοι στην παιδική ή εφηβική τους ηλικία νόσησαν από καρκίνο. Η δράση του Συλλόγου εμπεριέχει τόσο τη συμπαράσταση στα παιδιά και στους εφήβους που τώρα νοσούν και στις οικογένειές τους, όσο και την ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Η φροντίδα μετά την ίαση του καρκίνου αποτελεί επίσης μια από τις σημαντικές του δραστηριότητες.

«Επισκεπτόμαστε στα Νοσοκομεία παιδιά που νοσούν, παίζουμε μαζί τους» λέει στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του «Κυττάρου» Δημήτρης Καλούδης. «Είναι πολύ σημαντικό ένας σύλλογος αποθεραπευμένων νέων να παρέχει υποστήριξη σε παιδιά που νοσούν. Είναι ένδειξη ελπίδας ότι ο καρκίνος είναι ιάσιμος. Ο καρκίνος είναι ιάσιμος. Κύριο μέλημα του Συλλόγου είναι η δημιουργία όλων εκείνων των συνθηκών που απαιτούνται για την κατάργηση της περιθωριοποίησης και της κοινωνικής απομόνωσης των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και η ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Επίσης στις δράσεις του συλλόγου μας συγκαταλέγεται και η ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο».

kittaro

Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα περισσότερα παιδιά

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία :

  •  στην εκπαίδευση και τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και
  •  στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή, σύγχρονη ιατρική φροντίδα.

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνάει το 75%.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα