back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πανικός σε κλαμπ στην Ιταλία – Έξι νεκροί και πάνω από 120 τραυματίες

Διαβάστε επίσης

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν σε κλαμπ στην Ιταλία, όταν ο κόσμος ποδοπατήθηκε, προσπαθώντας να βγει από το κτίριο.

Έξι άνθρωποι, τρία κορίτσια, δύο αγόρια και μια μητέρα που συνόδευε την κόρη της, έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό που συνέβη στην πόλη Κορινάλντο.

Πάνω από 120 οι τραυματίες, 12 από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πανικός προκλήθηκε όταν έριξαν σπρέι πιπεριού μέσα στο κατάμεστο κλαμπ.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην ντισκοτέκ «Μπλε Φανάρι» υπήρχαν περίπου 1000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί, που είχαν συρρεύσει στη μικρή τούτη πόλη των ακτών της Αδριατικής για να απολαύσουν μία συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta, που θεωρείται «ο βασιλιάς της ραπ».

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τους μέχρι τώρα ελέγχους οι καραμπινιέροι εξακρίβωσαν ότι «στην ντίσκο Lanterna Azzurra, όπου έπρεπε να εμφανισθεί ο τραγουδιστής “Sfera Εbasta”, είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια από όσα επιτρέπει ο νόμος».

Πολλοί νέοι που βρίσκονταν μέσα στη ντίσκο, συνεχίζουν να δίνουν καταθέσεις στους καραμπινιέρους και στους αστυνομικούς, οι οποίοι εστιάζουν τις έρευνές τους στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας από μέρους του ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

Η έξοδος κινδύνου αποκλείστηκε

«Χορεύαμε ενώ περιμέναμε να εμφανιστεί ο διάσημος ράπερ Sfera Ebbasta, όταν αισθανθήκαμε μια ακάθαρτη μυρωδιά, τρέξαμε σε μία από τις εξόδους κινδύνου αλλά βρήκαμε ότι ήταν κλειστή, οι άντρες της ασφάλειας μας είπαν να επιστρέψουμε πίσω…», αφηγήθηκε ένας δεκαεπτάχρονος που τραυματίστηκε στο πλήθος στο κλαμπ Lanterna azzurra στο Κορινάλντο. Το αγόρι μεταφέρθηκε μαζί με τη φίλη του, ίδιας ηλικίας στο νοσοκομείο Torrette στην Ανκόνα.

«Κάποιος πέθανε όταν συνθλίφθηκε κάτω από όλους», είπε ένας 16χρονος.

Το συμβάν ξύπνησε αμέσως σε όλην την Ιταλία τις αλγεινές μνήμες από τον πανικό, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο και τον τραυματισμό άλλων 1.500, στην πλατεία Σαν Κάρλο στο Τορίνο στη διάρκεια της αναμετάδοσης του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ της Γιουβέντους και της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ιούνιο του 2017 και είχε προκληθεί έπειτα από τη διάδοση φήμης για βόμβα.

Επιπλέον, έπειτα από έναν χρόνο έρευνας, οκτώ άνθρωποι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο ως ύποπτοι ότι ψέκαζαν με σπρέι που προκαλεί ερεθισμό στο πλήθος στην ίδια πλατεία, με απώτερο στόχο την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από τα θύματά τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα