18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ

Διαβάστε επίσης

Φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι, τρία πανύψηλα έλατα στην Αγορά και 80 στολισμένα δέντρα, συνθέτουν αυτές τις γιορτές το χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Πάνω του ξετυλίγονται παραμύθια, ξεδιπλώνονται παιχνίδια, ξεχύνονται μουσικές, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει, όπως πάντοτε, κάτι για τον καθένα.

Φωτεινές διαδραστικές εγκαταστάσεις

Αυτά τα Χριστούγεννα, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος γεμίζει ήχους και φως, μέσα από μία σειρά διαδραστικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο τον χώρο, δημιουργώντας ένα μαγικό χειμωνιάτικο τοπίο. Τέσσερις από αυτές εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ τρεις έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ΚΠΙΣΝ.
Οι φωτεινές διαδραστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υλοποιήθηκαν με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (Athens Digital Arts Festival – ADAF). Περιηγηθείτε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, περπατήστε ανάμεσα ή μέσα στις εγκαταστάσεις, αγγίξτε τις, ανακαλύψτε τα φωτεινά πλαίσια, φωτογραφήστε τα και φωτογραφηθείτε σε αυτά και ζήστε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ φωτός.

Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυΤο παγοδρόμιο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ

Δωρεάν το παγοδρόμιο

Στην καρδιά του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ βρίσκεται το παγοδρόμιο το οποίο επιστρέφει από την 01/12 επάνω στο Κανάλι, μπροστά από τη στολισμένη Αγορά, και σας καλεί να φορέσετε τα παγοπέδιλά σας.

Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 24/02/19, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org.

Αφηγήσεις και συναυλίες καθημερινά στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ Αφηγήσεις και συναυλίες καθημερινά στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Συναυλίες, τσίρκο

Οι Solisti Veneti ερμηνεύουν έργα Βιβάλντι, Ροσίνι και Παγκανίνι ενώ μαζί τους συμπράττει η διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνος Μαρίτα Παπαρίζου (10/12, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος), οι μαθητές του El Sistema Greece και η El Sistema Greece Youth Orchestra ενώνουν τις δυνάμεις τους με το μουσικό σχήμα Latin Brass Connection, σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία με λατινοαμερικανικούς ήχους (16/12, Φάρος), ενώ σε τζαζ ρυθμούς θα γιορτάσουν το Jazz Octet της Στρατιωτικής Φρουράς Αθηνών (08/12, Αγορά), ο Πέτρος Κλαμπάνης (30/12, Φάρος) και η Μαρία Μανουσάκη (06/01, Φάρος).

Η παράσταση σύγχρονου τσίρκου Attrape-Moi των FLIP Fabrique από τον Καναδά έρχεται να καθηλώσει το κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας, που θα βρεθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στις 24 και 25/12 με ένα πρωτοποριακό συνδυασμό χιούμορ, χορού, μουσικής και, κυρίως, ακροβατικών σε ιλιγγιώδεις ρυθμούς!

Αλλαγή χρόνου με Mario Biondi

Όπως και πέρυσι, το ΚΠΙΣΝ προετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες για την αλλαγή του χρόνου με ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα. H Παραμονή Πρωτοχρονιάς ξεκινά με την live μετάδοση της παραδοσιακής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, συνεχίζει με μια μοναδική εμφάνιση του Mario Biondi στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ενώ, αμέσως μετά, η δράση μεταφέρεται στην Αγορά με πολλή μουσική από τον διεθνούς φήμης μουσικό και DJ Huey Morgan, frontman των Fun Lovin’ Criminals, πυροτεχνήματα και τον καθιερωμένο πλέον αγώνα δρόμου SNF RUN: 2019 FIRST RUN που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Πλήθος εργαστηρίων

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί, επίσης, πλήθος εργαστηρίων και παιχνιδιών με θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, ημερολόγια, γιρλάντες, γούρια και κοσμήματα, να χορέψουμε κάτω από την ντισκομπάλα, να τυπώσουμε ευχές, να φιλοτεχνήσουμε τη δική μας αφίσα ή να παίξουμε στο Πάρκο παρέα με τον Άι Βασίλη!

Μέρες απόλαυσης για παιδιά και μεγάλους

Παράλληλα, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ μπορούν να βρουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες, ζεστή σοκολάτα, μοσχομυριστά χριστουγεννιάτικα κέικ, αχνιστές σούπες και πολλές άλλες γιορτινές γεύσεις στα σημεία εστίασης του ΚΠΙΣΝ καθώς και πολλές ιδέες για δώρα στο SNFCC Store.

Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα