back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στην εφημερίδα Realnews

Διαβάστε επίσης

“Το αίσθημα της ασφάλειας είναι βασική προϋπόθεση για την καλή ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη για όλους. Είναι αυτονόητο για μένα ότι αποτελεί προτεραιότητα η επιστροφή του αισθήματος της ασφάλειας στην πόλη, τόσο για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, όσο και για την αναπτυξιακή προοπτική της Αθήνας”, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, υπογραμμίζοντας ότι “το άβατο των Εξαρχείων είναι άβατο μόνο εάν δεχτούμε ότι είναι”. “Αυτή η πόλη ανήκει στους δημότες της. Σε κανέναν άλλον”, προσθέτει.

Απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν για ακροδεξιά ατζέντα τονίζει ότι “πριν από λίγους μήνες κόντευα να γίνω για μια τοποθέτηση μου, κομμουνιστής, τώρα είμαι ακροδεξιός, να δούμε τι άλλο θα γίνω συν τω χρόνω” και επισημαίνει ότι “η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια, είναι από τα σοβαρότερα ζητήματα των Αθηναίων σήμερα. Και αυτοί που τα ιδεολογικοποιούν, δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το πρόβλημα. Με το να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα, δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Αντιθέτως, θεριεύει και πετυχαίνουμε τελικά το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλουμε να κάνουμε: ρίχνουμε νερό στο μύλο ακραίων δυνάμεων, τύπου Χρυσής Αυγής”.

Επίσης, αφού υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει στις «δύσκολες» γειτονιές της Αθήνας, να συνομιλεί με τους κατοίκους και να ακούει τα προβλήματά τους σημειώνει “πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων δεν θα ζητήσω από κανένα πολίτη αυτής της πόλης που έχει προβλήματα!”

Τέλος, αναφερόμενος στον πολιτισμό της καθημερινότητας που αποτελεί βασική προτεραιότητά του ο Κώστας Μπακογιάννης εξηγει ότι “πολιτισμός της καθημερινότητας είναι όλα τα μικρά που μας μαυρίζουν τη ζωή κάθε μέρα και μας κάνουν να νιώθουμε ότι ζούμε σε μια πόλη παρατημένη. Είναι το πλυμένο πεζοδρόμιο, είναι ο φωτισμός και οι καινούργιες λάμπες, είναι οι ράμπες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, είναι οι καθαροί τοίχοι, είναι το πάρκο που ξαναφυτεύεται και η παιδική χαρά που συντηρείται και φωτίζεται” και δηλώνει “θα θεωρήσω ότι πέτυχα ως δήμαρχος αν η Αθήνα ανακτήσει τη χαμένη της ευγένεια”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα