back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Χωρίς μαγνητόφωνο», της Σταυρούλας Παπασπύρου

Διαβάστε επίσης

Η δημοσιογραφία δεν υπηρετεί μονάχα το εφήμερο. Στις δημοσιογραφικές συναντήσεις της Σταυρούλας Παπασπύρου με τριάντα έναν συγγραφείς, από το 1989 έως σήμερα, υπό τον γενικό τίτλο «Χωρίς Μαγνητόφωνο – Συναντήσεις με σύγχρονους έλληνες λογοτέχνες», ξετυλίγεται η Ιστορία της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και παραλλήλως αναβιώνει μια ολόκληρη εποχή, καθοριστική για όσα σήμερα θεωρούμε σημαντικά, ακόμη και κεφαλαιώδη.

Η συγγραφέας συμπεριέλαβε στο βιβλίο της (με τον τίτλο «Χωρίς Μαγνητόφωνο» να σχετίζεται με την ακολουθούμενη μέθοδο καταγραφής των συζητήσεων στο χαρτί και όχι σε τεχνικό μέσο) συνεντεύξεις που δημοσιεύτηκαν κυρίως στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Σημαντικοί συγγραφείς, μεταξύ αυτών ο Θανάσης Βαλτινός, ο Βασίλης Βασιλικός, η Ρέα Γαλανάκη, η Μάρω Δούκα, η Ζυράννα Ζατέλη, η Άλκη Ζέη, ο Νίκος Θέμελης, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, η Ιωάννα Καρυστιάννη, ο Μένης Κουμανταρέας, ο Πέτρος Μάρκαρης και ο Τίτος Πατρίκιος, μίλησαν για τα βιβλία τους και με αφορμή αυτά ή την τρέχουσα επικαιρότητα για όλα τα ζητήματα που ταλάνισαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Από το σκάνδαλο Κοσκωτά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έως το brain drain και το προσφυγικό. Εξέφρασαν επίσης, με τρόπο που προκαλεί αναγνωστική ευδαιμονία, σκέψεις και προβληματισμούς για όσα διαχρονικά μας απασχολούν, για την ανθρώπινη ύλη σε όλες της τις διαστάσεις.

Το βιβλίο «Χωρίς μαγνητόφωνο» της Σταυρούλας Παπασπύρου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πόλις.

Ελεονόρα Ορφανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα