back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άκαρπη η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ με τον Ανδρέα Ξανθό

Διαβάστε επίσης

Άκαρπη απέβη η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο υπουργος επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός του 2019 θα κινηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτή την χρονιά .

«Μας είπε ότι θα δοθούν μόνο 30 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε σχέση με το 2018 που είναι λεφτά «ψίχουλα» σε σχέση με τις ανάγκες των νοσοκομείων και γενικότερα τις κλάδου Υγείας. Παράλληλα, ο υπουργός δεν έδωσε την παραμικρή δέσμευση για παράταση των συμβασιούχων, πρώην εργολαβικού προσωπικού», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γιαννάκος.

Νωρίτερα προηγήθηκε κινητοποίηση με συμβολισμούς έξω από το υπ. Υγείας πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι συνδικαλιστές είχαν παρατάξει στην είσοδο του υπουργείου κλουβιά με κόκορες, στα οποία έχουν τοποθετήσει ταμπέλα όπου έγραψαν: «κυβέρνηση εσωτερικού». Όπως είπαν, χιουμοριστικά «η κυβέρνηση κάνει τον….κόκορα μόνο στο εσωτερικό της χώρας».

Σε πλαϊνό κλουβί, στο οποίο έχουν τοποθετήσει τις κότες, στην ταμπέλα αναγράφεται: «κυβέρνηση εξωτερικού». «Με αυτόν τον τρόπο, χαλαρά, συμπεριφέρονται στις επαφές που έχουν στο εξωτερικό», δήλωσαν.

Επίσης, οι διαμαρτυρόμενοι στόλισαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο οποίο αντί για στολίδια έχουν κρεμάσει «κάρτες που δείχνουν ότι ο κλάδος της υγείας είναι πλέον στο κόκκινο» και πως τα πρωτοχρονιάτικα δώρα της κυβέρνησης παραπέμπουν στην λιτότητα, στην υποστελέχωση και στις περικοπές.

Σημειώνεται ότι, γιατροί και νοσηλευτές έχουν εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας έως τις 3μ.μ.

   

 

Μεταξύ των αιτημάτων τους: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης, σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα του πρώην εργολαβικού προσωπικού που υπηρετεί με συμβάσεις εργασίας, αύξηση των κονδυλίων των Νοσοκομείων και να μην επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί τους με τα έξοδα μισθοδοσίας του συμβασιούχου προσωπικού αλλά ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας, αύξηση στους μισθούς και ένταξη στα ΒΑΕ.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα