back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Παιχνίδι ειρήνης» στη Μαδρίτη-Επεισόδια στο Μπουένος Άιρες

Διαβάστε επίσης

«Παιχνίδι ειρήνης», χαρακτηρίζουν τα ισπανικά ΜΜΕ, τον τελικό του Copa Libertadores, χθες βράδυ στη Μαδρίτη με την κατάκτηση του τίτλου από την Ρίβερ Πλέιτ. Επεισόδια στους πανηγυρισμούς στο Μπουένος Άιρες.

Όπως γράφει σήμερα η ισπανική εφημερίδα Marca, το ειρηνικό κλίμα φάνηκε τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εξέδρες, όπου οι αντίπαλοι συνυπήρξαν με σεβασμό και χωρίς ακρότητες.

Η παρουσία φιλάθλων και από της δύο ομάδες, χαρακτηρίζεται ως επίτευγμα για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής, η απουσία του χάους, η υποδοχή των δύο ομάδων, οι εικόνες πριν και κυρίως μετά το τέλος του αγώνα, όταν οι παίκτες της Ρίβερ Πλέιτ πήγαν να χαιρετήσουν τους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς, δημιουργούν μία σημαντική κληρονομιά.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ένα Superclasico χωρίς παρατράγουδα είναι εφικτό να διεξαχθεί. Αλλά έγινε πραγματικότητα στη Μαδρίτη, 10.000 χιλιόμετρα μακριά από το Μπουένος Αϊρες. Εκεί είχαμε άλλες εικόνες μετά τη λήξη του τελικού.

Συγκρούσεις οπαδών της Ρίβερ με την αστυνομία

Οι πανηγυρισμοί των φίλων της Ρίβερ για την κατάκτηση του Copa Libertadores διακόπηκαν βίαια μετά από επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε φιλάθλους και τις αστυνομικές δυνάμεις. Χιλιάδες οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου από την αγαπημένη τους ομάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για La Policía bonaerense interrumpe festejos tras el River-Boca

Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι που άρχισαν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε μερίδα φιλάθλων και την αστυνομία. Από την πλευρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν επίθεση από μερίδα οπαδών. Το σίγουρο είναι ότι οι οπαδοί της Ρίβερ πέταξαν μπουκάλια και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις. Εκείνες από την πλευρά τους απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες χρησιμοποίησαν και πλαστικές σφαίρες.

Η μαζική επέμβαση της αστυνομίας ώστε να διαλυθεί το συγκεντρωμένο πλήθος, είχε αποτέλεσμα  λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα. με τους οπαδούς να διαλύονται και τα επεισόδια να λαμβάνουν τέλος

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια

https://youtu.be/C6lz-ZEHaN0

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα