back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προειδοποιητική απεργία στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους προκαλεί προβλήματα σε όλη τη χώρα

Διαβάστε επίσης

Οι υπεραστικοί σιδηρόδρομοι σε όλη τη γερμανική επικράτεια διέκοψαν έως και τις 09.00 (τοπική ώρα, 10.00 ώρα Ελλάδος) τα δρομολόγια εξαιτίας της προειδοποιητικής απεργίας των εργαζομένων στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (Deutsche Bahn). Σύμφωνα με εκπρόσωπό της εταιρίας, καθυστερήσεις θα υπάρξουν, ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σήμερα το πρωί προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις μεταφορές εμπορευμάτων και τους αστικούς σιδηροδρόμους σε αρκετά κρατίδια. Περισσότερο επηρεάστηκαν η Βαυαρία, το μεγαλύτερο σε έκταση κρατίδιο, και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πιο πυκνοκατοικημένο.

Στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, λειτουργούσε μόνο η γραμμή του υπέργειου αστικού-υπεραστικού σιδηροδρόμου (S-Bahn), ενώ η λειτουργία των αστικών γραμμών διακόπηκε και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου περισσότερα από 20 κέντρα διοίκησης κυκλοφορίας συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου των σιδηροδρόμων στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στα δρομολόγια της S-Bahn και στο Βερολίνο. Εκτιμάται ότι στα 2/3 του δικτύου υπάρχουν καθυστερήσεις. Στους επιβάτες συνιστάται να χρησιμοποιήσουν τον υπόγειο σιδηρόδρομο, το τραμ και τα λεωφορεία που κινούνται κανονικά.

Η “Ένωση Σιδηροδρόμων και Μεταφορών” (“Eisenbahn- und Verkehrsgewerkschaft – EVG”) κάλεσε τα μέλη της σε όλη τη γερμανική επικράτεια σε απεργία. Ποια είναι η αιτία της προειδοποιητικής απεργίας; To συνδικάτο ζητά αυξήσεις μισθών της τάξεως του 7,5%.

Το Σάββατο διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις του συνδικάτου για λογαριασμό 160.00 εργαζομένων με την εταιρία. Η EVG δηλώνει διατεθειμένη να συμμετάσχει εκ νέου σε διαπραγματεύσεις υπό την προϋπόθεση ότι η Deutsche Bahn θα παρουσιάσει μία βελτιωμένη πρόταση. Η Deutsche Bahn από πλευράς της επισημαίνει ότι έχει έτοιμο ένα “Πακέτο του 7%” και χαρακτήρισε την κλιμάκωση από πλευράς εργαζομένων υπερβολική.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα