back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σήμερα η μεγάλη συναυλία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Διαβάστε επίσης

Με τίτλο «Τραγουδάμε για τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή» η Διεθνής Αμνηστία πραγματοποιεί συναυλία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η συναυλία πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 8.00 το βράδυ.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστία, το οποίο διεκόπη το 1012 λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Με τη συναυλία αυτή ευελπιστούμε να συγκεντρώσουμε τους απαραίτητους πόρους, για να αρχίσουμε εκ νέου το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στα σχολεία» λέει στον Αθήνα 9.84 η υπεύθυνη εκστρατειών της οργάνωσης Ειρήνη Γαϊτάνου. «Φιλοδοξούμε σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας να μπούμε στα σχολεία. Είναι πολύ σημαντικό, ιδίως την περίοδο που διανύουμε, η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα δώσει μια ουσιαστική δυνατότητα να αλλάξει η συζήτηση σε επίπεδο κοινωνίας αλλά κυρίως να αλλάξουν οι πρακτικές αυτές που οδηγούν στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες είναι εμφανείς στη χώρα μας».

anthropina_dikeomata

Σκοπός επίσης της συναυλίας είναι να ενημερωθεί το κοινό ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι υπαρκτές, συνεχείς και σε παγκόσμια κλίμακα. Ότι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων μας, και καλούμαστε να αναλάβουμε μια πιο ενεργή δράση ως πολίτες της κοινωνίας.

Η Συναυλία

Οι καλλιτέχνες με αλφαβητική σειρά:

Ρίτα Αντωνοπούλου

Χρήστος Θηβαίος

Χρήστος Μάστορας

Γιώτα Νέγκα

Γιώργος Νταλάρας

Μίλτος Πασχαλίδης

Διονύσης Σαββόπουλος

Μάρθα Φριντζήλα

Ενορχήστρωση Γιώργος Παπαχριστούδης

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα