back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τυρόψωμο με φέτα

Διαβάστε επίσης

Στα γρήγορα και τάκα τάκα….
Σε ένα μπολ βάζουμε 300 γραμμάρια περίπου τυρί φέτα που την τρίβουμε, σπάμε δύο αυγά ρίχνουμε δύο χούφτες κίτρινο μαλακό τυρί, από αυτό που κάνουμε τις πίτσες, ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, καθόλου αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή, λίγο πιπέρι, λίγο ξερό δυόσμο αν σας πάει η μυρωδιά του και για να δέσει η πίτα ένα φλιτζάνι καλαμποκάλευρο .

Τα ανακατεύουμε καλά καλά, και τα ρίχνουμε όλα μέσα σε ένα λαδωμένο πυρέξ, πασπαλίζουμε με σουσαμι και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, για περίπου μία ώρα.
Αν θέλετε μπορείτε όπως είναι να την βάλετε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα την ψήνετε… θα σας φανεί ως δώρο την επόμενη.

Σημείωση:
Μπορείτε να την κάνετε και με ξυνομυζήθρα, δηλαδή ένα μέρος φέτα ένα μέρος ξυνομυζήθρα και λίγο κίτρινο μαλακό τυρί, επίσης να σας πω, ότι το καλαμποκάλευρο θα την σφίξει και όταν θα την κόψετε για να την φάτε, θα σας θυμίζει έντονα το τυρόψωμο που παλιά το έφτιαχναν πολύ συχνά στα σπίτια αλλά το τηγάνιζαν, εμείς όμως τώρα πια τρώμε πιο υγιεινά γι αυτό το ψήνουμε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα