back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άρον – άρον και σε τιμή ευκαιρίας πουλά η Black Rock το ακίνητο Μουζάκη στην Ακαδημία Πλάτωνος

Διαβάστε επίσης

Όσο όσο φαίνεται πως πουλάει η Black Rock το ακίνητο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο οποίο σχεδίασε να κατασκευάσει το Academy Garden.

Μετά το ναυάγιο της επένδυσης, το επενδυτικό σχήμα φαίνεται πως πουλά στην επίσης αμερικανικών συμφερόντων, Hines το ακίνητο 22,5 στρεμμάτων, έναντι τιμήματος 7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η Black Rock έχει διαθέσει για την εξαγορά του οικοπέδου περί τα 120 εκατ. ευρώ και συνολικά τα τελευταία 10 χρόνια περί τα 140 εκατ. (φόροι, μελέτες κ.λ.π.) ενώ η αξία του ακινήτου στα βιβλία της Artume (το όχημα το οποίο «έτρεχε» την επένδυση στην Ελλάδα) είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Για τη δημιουργία του εμπορικού – ψυχαγωγικού κέντρου, Academy Gardens έχει πραγματοποιηθεί μια 10ετής προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία, η οποία ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν πωλείται το project της δημιουργίας του Academy Gardens, αλλά το ακίνητο.

Μάλιστα, το νέο σχέδιο που συζητείται για την αξιοποίηση του ακινήτου είναι η δημιουργία εκεί καταστήματος Leroy Merlin (όμιλος Fourlis).

Η Hines εξαγόρασε τον Ιούνιο του 2017 το ξενοδοχείο Athens Ledra, ενώ έχει υπογράψει είχε Μνημόνιο Συναντίληψης με τις Alpha Bank και την Πειραιώς για την εξαγορά του ημιτελούς εμπορικού κέντρου, ιδιοκτησίας άλλοτε της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική (με αποτίμηση 120 εκατ. ευρώ) και επίσης συζητούσε με την Pasal και για το Athens Heart στην οδό Πειραιώς.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα