back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεκάδες παιδιά με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα από 75 παιδιά φιλοξενούνται αυτό το διάστημα με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία “Η Αγία Σοφία” και “Αγλ. Κυριακού”, χωρίς την παρουσία των οικογενειών τους.

Η πολιτεία εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προνοιακών δομών επιλέγει να στέλνει παιδιά που χρήζουν ιδιαίτερης και ξεχωριστής φροντίδας αλλά όχι ιατρικής περίθαλψης, στα νοσοκομεία Παίδων.

Πρόκειται για παιδιά που έχουν παραμεληθεί, εγκαταλειφθεί ή κακοποιηθεί  σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά.

Ο εισαγγελέας ανηλίκων, σε τέτοιες περιπτώσεις, δίνει εντολή να απομακρυνθούν από την οικογένειά τους, όχι για να παραμείνουν επί μήνες ή και χρόνια στον θάλαμο ενός νοσοκομείου, αλλά για να βρεθούν στο σωστό χώρο, με τη σωστή κι εξειδικευμένη φροντίδα. Μια φροντίδα που δεν μπορεί να παρασχεθεί,  από τους εργαζόμενους των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Το θέμα έχει ευαισθητοποιήσει τους ειδικευόμενους γιατρούς της  Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Παίδων “Η Αγία Σοφία”, οι οποίοι καλούν τη Διοίκηση του νοσοκομείου, τους Εισαγγελείς Ανηλίκων, τη Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ. και τους αρμόδιους Υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε σχέση με το μείζον αυτό θέμα.

Ωστόσο, το πρόβλημα φαίνεται να είναι άλυτο και ορισμένες προτάσεις που γίνονται για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία Παίδων είναι να μεταφερθούν κάποια παιδιά των εισαγγελικών εντολών σε γενικά νοσοκομεία με παιδιατρικά τμήματα.

Περιστατικά βίας

Το τελευταίο διάστημα -όπως αναφέρουν οι ειδικευόμενοι γιατροί- έχουν καταγραφεί περιστατικά βίας στο χώρο του νοσοκομείου.

Πριν από μερικές εβδομάδες γονέας παιδιού, που νοσηλευόταν κατόπιν εισαγγελικής εντολής, επιτέθηκε με μαχαίρι κατά εργαζόμενου στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Επίσης, την περασμένη Πέμπτη, δύο αδέλφια που νοσηλεύονται κατόπιν εισαγγελικής εντολής στην πανεπιστημιακή κλινική, επιτέθηκαν φραστικά και σωματικά κατά των νοσηλευτών και των ειδικευομένων της κλινικής. Μάλιστα, για τη διαχείριση της κατάστασης κλήθηκε και η αστυνομία.

Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα δεκάδες ασυνόδευτα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία, η Επιτροπή ειδικευόμενων ιατρών της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, προχώρησαν σε στάση εργασίας σήμερα το πρωί μέχρι τις 11:00 το πρωί, και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Νίνα Κομνηνού

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα