back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη κινητικότητα στην Τουρκική πλευρά του Εβρου παρατηρείται τις τελευταίες ώρες ενώ την άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης επιβεβαιώνουν πληροφορίες που επικαλείται το Ράδιο Έβρος.

Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000 κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενώ την ίδια ώρα η ιστοσελίδα Haber Turk κάνει λόγο για «ταξίδι ελπίδας» μέσω Ανδριανούπολης.

Οι πληροφορίες έρχονται εν μέσω σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Σε «καρδιοπνευμονική ανακοπή» οφείλεται ο θάνατος του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ, από αστυνομικό, σύμφωνα με την επίσημη ιατροδικαστική εξέταση.  Όπως αναφέρεται, ο Φλόιντ έφερε μελανιές και κοψίματα σε διάφορα μέρη του σώματός του, κάτι που φανερώνει πως υπέστη βία πριν από τον θάνατό του.

Έπειτα από οκτώ ημέρες μαζικών διαδηλώσεων και ξεσπάσματος λαϊκής οργής σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, οι δικαστικές αρχές της Μινεσότα ανακοίνωσαν ότι αλλάζει σε ανθρωποκτονία 2ου βαθμού το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν. Ο 44χρονος, που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ, αντιμετωπίζει πλέον μέγιστη ποινή κάθειρξης 40 ετών.  Άλλοι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία συνελήφθησαν.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση σε κάθε δήμαρχο στη χώρα να αναθεωρήσει την πολιτική του σε ό,τι αφορά στη χρήση βίας να προχωρήσει σε διαβούλευση και να δεσμευθεί ότι θα δώσει λόγο για τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις».

Εν τω μεταξύ, ο  Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι, δεν είναι απαραίτητο να κατέβει ο στρατός στους δρόμους για να επιβάλλει την τάξη .

 

Η έκτη έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του σημερινού euroworking group,  ενόψει του Εurogroup της 11ης Ιουνίου.

Επίσης σήμερα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΚΤ προκειμένου να εξετάσει περαιτέρω δράσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της διάδοσης του κορονοιου. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του αντίστοιχου προγράμματος με επιπλέον 500 δις ευρώ.

Νέα έξοδο στις αγορές μέσα στο επόμενο δίμηνο, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο Action 24.

Σε δέσμη μέτρων ύψους 130 δισεκατομμυρίων για την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας συμφώνησε πριν από λίγες ώρες ο κυβερνητικός συνασπισμός, έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις.

 

Θετικό ασυμπτωματικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε γυναίκα, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών της Νέας Καβάλας, η οποία βρίσκεται σε εγκυμοσύνη. Νοσηλεύεται απομονωμένη στο νοσοκομείο του Κιλκίς ενώ το κέντρο της Νέας Καβάλας τέθηκε σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών.

 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με βασικό αίτημα την μονιμοποίησή του έκτακτου

 

Παράσταση διαμαρτυρίας  έξω από το υπουργείο Οικονομικών, θα πραγματοποιήσουν σε μία ώρα συνταξιούχοι. Την κινητοποίηση εξήγγειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

 

Απενεργοποιημένες θα παραμείνουν από τη μια μετά το μεσημέρι έως και τη Δευτέρα 8 του μηνός, οι εφαρμογές στα υποκαταστήματα μισθωτών του e-ΕΦΚΑ και ορισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Το ταμείο θα μεταφέρει τις βασικές εφαρμογές του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος στις υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από σήμερα ως τις 6 Ιουλίου θα συμπληρώνονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Ανοίγει και πάλι από σήμερα η ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος με το θερινό σινεμά Λαΐς και με ταινία έναρξης τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

Ένα παιδί και τρεις ενήλικες τραυματίστηκαν χθες βράδυ από πυροβολισμούς στο βορειοδυτικό Λονδίνο. Δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες του περιστατικού ούτε και η κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:32 τα ξημερώματα στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 210 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες με εστιακό βάθος 47 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

ΚΑΙΡΟΣ

Άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 27 βαθμοί Κελσίου. 18 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα