back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ανέβηκαν οι τόνοι στην προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Την αποχώρηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση, προκάλεσε η απόφαση της ΝΔ να καλέσει ως υπόπτους τον εκδότη της εφημερίδας Δημοκρατία Γιάννη Φιλιππάκη, και τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου. Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν πώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν αφήνοντας εκτεθειμένο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Για ένα ακόμα πραξικόπημα κατά του κράτους δικαίου μίλησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μάρτυρες που πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση είναι οι επόπτες αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσος, οι εισαγγελείς Καλούδης και Ζαγοραίος και η Γιάννα Παπαδάκου, πρόταση την οποία απέρριψε η πλειοψηφία της επιτροπής.
«Στόχος της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ είναι ο εκφοβισμός δημοσιογράφων και Εισαγγελικών λειτουργών καθώς και αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού», αναφέρουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα.

Με 125 αστυνομικούς ενισχύονται οι αστυνομικές διευθύνσεις Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, με έκτακτη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών και την αποτροπή νέου σκηνικού έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Την ίδια στιγμή, για ψεύδη που δεν πρέπει να αναπαράγονται έκανε λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για το θέμα του Έβρου. “ Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από τουρκικές δυνάμεις”, υπογράμμισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τους 2 Υπουργούς να δώσουν στη δημοσιότητα τα δύο διαβήματα προς την Τουρκία.

10 νέα κρούσματα του κορωνοιού ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανώς συγκινημένος, στην τελευταία ζωντανή τηλεοπτική ενημέρωση του κοινού. Ο κύριος Τσιόδρας τόνισε ότι ο δείκτης R0 για τον βαθμό διασποράς του ιού στη χώρα βρίσκεται πολύ κάτω από το 1, και είναι στο 0,33, ενώ επικαλούμενος τα αποτελέσματα των μαθηματικών μοντέλων, τόνισε ότι λιγότερο από το 1% του πληθυσμού φαίνεται ότι έχει μολυνθεί στη χώρα μας.
Σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας τέθηκε, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, η δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι Αργολίδας, μετά τη διάγνωση 3 συνολικά θετικών κρουσμάτων Covid-19, ενώ ελήφθησαν συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πιθανές περιπτώσεις μόλυνσης Ολλανδών από μινκ μπορεί να είναι τα “πρώτα γνωστά κρούσματα μετάδοσης” του νέου κορονοϊού από ζώο σε άνθρωπο.
Μετά την ανακοίνωση ενός πρώτου “εύλογου” κρούσματος την περασμένη εβδομάδα, οι ολλανδικές αρχές εκτίμησαν χθες, ως “πολύ πιθανό” ένας δεύτερος εργαζόμενος σε μονάδα εκτροφής μινκ στην Ολλανδία να προσβλήθηκε από τον ιό που προκαλεί η πανδημία Covid-19 μέσω των μικρών θηλαστικών.

Οι απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου και όχι από την 1η Ιουλίου που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αύριο ο κύριος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην τρίτη τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς κυβερνήσεων χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κορωνοιό, υπό τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Την πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αττικής έδωσε το απόγευμα η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε για άλλη μια φορά τη γυναίκα που της επιτέθηκε, λέγοντας ότι ήταν αδύνατη, ψηλή, και φορούσε μαύρα. “Δεν πάει το μυαλό μου ποια είναι αυτή που μου έκανε κακό, ούτε θυμάμαι να την έχω ξαναδεί κάπου” είπε μεταξύ άλλων.

Επαναλειτουργούν από αύριο όλα τα Ανοικτά Αθλητικά Κέντρα του δήμου Αθηναίων έχοντας ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων. Περισσότερες πληροφορίες στο site του σταθμού μας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώνει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να υλοποιήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τη συμμετοχή της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, στην περίπτωση που το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο την εξαναγκάσει να εγκαταλείψει το σχήμα, μετέδωσε το Reuters.

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και το απόγευμα, προβλέπονται και αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα