back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λ. Κατσέλη: «Η Ευρώπη κινδυνεύει γιατί αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες»

Διαβάστε επίσης

«Η Ευρώπη όπως πάει κινδυνεύει. Κινδυνεύει γιατί αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες» τόνισε η πρώην υπουργός Οικονομικών Λούκα Κατσέλη μιλώντας το πρωί στον «Αθήνα 9.84» και στην εκπομπή “1 και 2, 1 με 2″.

Η πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, παράλληλα υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «παρουσιάσαμε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, οι ευρωσοσιασλιστές του κοινοβουλίου, μία έκθεση, μία καινοτόμος προσέγγιση για μία βιώσιμη Ευρώπη. Το κεντρικό της μήνυμα είναι ότι “Μία άλλη Ευρώπη είναι εφικτή”. Αυτή η Ευρώπη όπως πάει κινδυνεύει. Κινδυνεύει γιατί αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες . Η δημοκρατία είναι στο απόσπασμα σε πολλές χώρες και υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι να καταρρεύσει το ευρωπαϊκό εγχείρημα, αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικά μέτρα για μία άλλη Ευρώπη. Η πρόταση αυτή “χτίζει’ πάνω σε μία δέσμευση όλων των κρατών μελών της ΕΕ, το 2015 να υπογράψουν όλοι τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, στόχοι που πρέπει να εκπληρωθούν μέχρι το 2030. Στόχοι που αφορούν την οικονομία, την κοινωνία, και το περιβάλλον».

Τέλος η κ. Κατσέλη τόνισε ότι «προτείνουμε 110 συγκεκριμένες προτάσεις για μία άλλη Ευρώπη, συνδέοντας μέτρα της οικονομικής πολιτικής με μέτρα κοινωνικής πολιτικής και μέτρα κοινωνικής θωράκισης. Κοινωνικά και περιβαλλοντικά μέτρα πρέπει να πηγαίνουν μαζί. Χρειάζεται να μετεξελίξουμε το κράτος σε ένα κοινωνικοοικολογικό πλέον κράτος. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πάμε αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/12/SD_ProgressiveSociety-SustainableEqualityReport_pbp_0.pdf”]

 

 

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/12/EKTHESH-KATSELH.rtf”]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα