back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν.Δ: Επιβολή 29 νέων φόρων επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Διαβάστε επίσης

Για επιβολή 29 νέων φόρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλά η ΝΔ και καταγγέλλει ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης ή Ελλάδα κατέστη ” πρωταθλήτρια στην υπερφορολόγηση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ”.

Σε δήλωσή τους ο τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, υποστήριξαν ότι “η υπερφορολόγηση, μαζί με τις περικοπές συντάξεων, ανεβάζει το συνολικό λογαριασμό των νέων μόνιμων μέτρων λιτότητας στα 9,5 δισ. ευρώ από το 2015.”

“Αυτό είναι το περιβόητο μίγμα πολιτικής για το οποίο η κυβέρνηση έχει το θράσος να πανηγυρίζει σήμερα, έχοντας διαλύσει τη μεσαία τάξη”, πρόσθεσαν τα δύο γαλάζια στελέχη, τα οποία της καταλόγισαν παράλληλα ότι “προωθεί αποσπασματικά και με μεγάλη καθυστέρηση μειώσεις κάποιων λίγων από τους 29 φόρους”, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι “ακόμη και με αυτές τις μειώσεις κοροϊδεύει”.
Και τούτο διότι, σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

• Μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές μόνον στους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι σε όλους τους εργαζόμενους, αφού προηγουμένως μόνη της, το 2016, τις αύξησε.

• Μειώνει σταδιακά τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, αφού προηγουμένως μόνη της, το 2015, την αύξησε. Θέλει μάλιστα να πανηγυρίσουμε για το γεγονός ότι το 2021 οι φόροι στις επιχειρήσεις θα διαμορφωθούν εκεί που ήταν το 2014.

• Παρατείνει για λίγο το ειδικό καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και μάλιστα για ελάχιστα ακριτικά νησιά, αφού προηγουμένως μόνη της, το 2015, κατήργησε αυτό το καθεστώς σε όλα τα νησιά.

• Αφού έκοψε μέσα σε μια τετραετία 17 φορές τις συντάξεις, δεν προχωρά τελικά και σε μια ακόμη αχρείαστη περικοπή τους, αποσιωπώντας το γεγονός ότι μόνη της την ψήφισε το 2017 και δεν προβλεπόταν ούτε καν στο 3ο Πρόγραμμα που εκείνη έφερε στη χώρα.

Οι κύριοι Σταικούρας και Βεσυρόπουλος έδωσαν στη δημοσιότητα και αναλυτικό πίνακα που περιλαμβάνει “τους 29 φόρους που-όπως λένε- επέβαλε ή αύξησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

Ο αναλυτικός πίνακας των φόρων

 

Απόστολος Χονδρόπουλος

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα