back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τοπικών lockdown, σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ.

Με αφορμή το δίμηνο κλείσιμο και το πρόστιμο 20.000 ευρώ σε beach bar στη Φτελιά της Μυκόνου, επανέλαβε ότι “θα μπαίνει λουκέτο σε όποιον δεν εφαρμόζει τους υγειονομικούς κανόνες.

Νέα άρση των περιοριστικών μέτρων από σήμερα.

Επαναλειτουργούν νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ίντερνετ καφέ, καφενεία, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και ψυχαγωγικές λέσχες.

Περισσότερα στο www.athina984.gr.

Συνεχίζεται για 3η εβδομάδα στα νησιά το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ετοιμότητας «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.». Ασκήσεις για τη διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος θα διεξαχθούν σήμερα στη Θηρασιά.

5 νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν χθες στην Κοζάνη. Στους 182 οι νεκροί στη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Θα έχει σήμερα σειρά συσκέψεων, ενόψει του ανοίγματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» στις πτήσεις εξωτερικού από τις 15 Ιουνίου.

Ξεπέρασαν τις 402.000 οι νεκροί παγκοσμίως. Πάνω από 7 εκατομμύρια τα κρούσματα.

Σχεδόν 700 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η Νέα Ζηλανδία αίρει από σήμερα όλα τα μέτρα κατά του κορωνοιού, καθώς η χώρα δεν έχει πλέον κανένα κρούσμα.

Στην Πολωνία, αντιθέτως, η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία, με τον αριθμό τους να ξεπερνά το Σαββατοκύριακο τα 1.150.

Σε καραντίνα 14 ημερών όποιος εισέρχεται από σήμερα στη Βρετανία, για να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων κρουσμάτων του Covid 19.

Αντιδράσεις από τους επαγγελματίες των αερομεταφορών και του τουρισμού, που χαρακτηρίζουν το μέτρο εμπόδιο στην προσπάθεια επανεκκίνησης της δραστηριότητάς τους.

ΔΙΕΘΝΗ 

Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του σε πλήθος διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στο Σιάτλ των ΗΠΑ και πυροβόλησε, τραυματίζοντας έναν εξ αυτών, προτού συλληφθεί.

Σε συναγερμό παραμένουν οι αρχές στη χώρα, ενόψει της κηδείας αύριο του Τζορτζ Φλόιντ στο Χιούστον. Η σορός του θα εκτεθεί σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα. Στην πόλη θα βρεθεί και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, για να συλλυπηθεί τους οικείους του, ενώ θα βιντεοσκοπήσει μήνυμα που θα προβληθεί αύριο στην εξόδιο ακολουθία.

Στη Νέα Υόρκη, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

Αποσύρονται από την Ουάσιγκτον και την Καλιφόρνια οι δυνάμεις της Εθνοφουράς.

Υπέρ της διάλυσης της αστυνομίας στη Μινεάπολη το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. «Δεσμευόμαστε να διαλύσουμε τις υπηρεσίες της αστυνομίας όπως τις γνωρίζουμε και να οικοδομήσουμε από κοινού με τους πολίτες μας ένα νέο μοντέλο δημόσιας ασφάλειας», δήλωσε στο CNN η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Λίσα Μπέντερ.

Πάντως, ο δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι τάσσεται υπέρ της αναμόρφωσης, αλλά όχι της διάλυσης της αστυνομίας.

Επεισόδια σε χώρες της Ευρώπης.

Στις Βρυξέλλες, με βίαιες συγκρούσεις, πετροπόλεμο, βανδαλισμούς και εκτεταμένες υλικές ζημιές στιγματίστηκε η χθεσινή αντιρατσιστική διαδήλωση.

Στο Λονδίνο, 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ. Υπονομεύτηκαν από τραμπουκισμούς, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Δεκάδες χιλιάδες κατέκλυσαν και χθες, για δεύτερη νύχτα, τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τουλάχιστον 15.000 πολίτες διαδήλωσαν και στη Δανία.

Η βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και δημοσιογράφων είναι απαράδεκτη, στις ΗΠΑ ή οπουδήποτε αλλού, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν. Είναι απαραίτητο, πρόσθεσε, οι πολίτες να επιτρέπεται να διαδηλώνουν ελεύθερα.

Kλειστές σήμερα, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες. Με δρομολόγια Σαββατοκύριακου κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κανονικά λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς για την επιστροφή των εκδρομέων. Από τις 4 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ θα απαγορεύεται η κίνηση στο ρεύμα εισόδου των φορτηγών με φορτίο άνω του 1.5 τόνου.

Επαναλειτουργούν από αύριο τα Κλειστά Κολυμβητήρια Σεράφειο, Γκράβας και Κολοκυνθούς. Δωρεάν η χρήση τους τον Ιούνιο, αλλά κατόπιν ραντεβού.

Ανοίγουν αύριο και τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του δήμου Αθηναίων για παιδιά άνω των 6 ετών και ενήλικες.

Μόνο με ραντεβού η συμμετοχή στα προγράμματα, χωρίς οικονομικό αντίτιμο.

ΔΙΕΘΝΗ

Κλιμακώθηκαν εν μέσω της πανδημίας οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Λίβανο, επιβεβαίωσε ανώτατος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος των πληγμάτων είναι δυνάμεις του Ιράν ή προσκείμενες σε αυτό.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 30 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα