back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών των Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Διαβάστε επίσης

Φοιτητές και φοιτήτριες των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών πραγματοποίησαν πορεία με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου Βασιλειάδη.

Η πορεία ξεκίνησε στις 11:30 έξω από τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και μέσω της οδού Ηλιουπόλεως κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου και πραγματοποιήθηκαν αθλητικά events.

[su_slider source=”media: 49292,49293,49310,49312″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Εκεί, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες χωρίστηκαν σε όλη την πλατεία Συντάγματος και ορισμένοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, άλλοι έπαιξαν ποδόσφαιρο, τένις και βόλεϊ, ενώ άλλοι έκαναν ακροβατικά και επίδειξη με Roller Skates.

[su_slider source=”media: 49335,49336,49337″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Με αυτόν τον τρόπο ο φοιτητικός κόσμος διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι στο σχέδιο νόμου με τίτλο “Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού -προπονητές και εκπαιδευτές -ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις”, προβλέπεται η εξίσωση του πτυχίου τους με αυτό των ιδιωτικών σχολών.

Ζητούν, επίσης, το πτυχίο τους να κατοχυρώνει την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία και το μαζικό αθλητισμό στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και τη μη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

“Γίνεται προσπάθεια να περαστεί το άδικο σχέδιο νόμου με τη μορφή κατ’ επείγοντος, για να προλάβουν τις αντιδράσεις μας. Μαζί με τους καθηγητές μας, που από την πρώτη στιγμή πήραν αγωνιστικές αποφάσεις, θα βάλουμε εμπόδια στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου” τονίζουν χαρακτηριστικά σε κείμενο που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της πορείας.

Μέλος της συντονιστικής επιτροπής του φοιτητικού συλλόγου των Τ.Ε.Φ.Α.Α, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε πως “η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι ενάντια στο νομοσχέδιο Βασιλειάδη το οποίο προωθεί την εξομοίωση των πτυχιούχων με άλλα πτυχία και πιστοποιήσεις αμφιβόλου ποιότητας, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία γιατί αφήνει τον οποιοδήποτε να ονομάζεται γυμναστής χωρίς να είναι καταρτισμένος”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα