back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες επιστολές για την διαδικασία καθαίρεσης της Τ.Μέι

Διαβάστε επίσης

Συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το κόμμα της, ανέφερε σήμερα το βράδυ το BBC, επικαλούμενο πολλαπλές πηγές, που εκτιμούν ότι ο απαιτούμενος αριθμός έχει συγκεντρωθεί.

Ο πρόεδρος της λεγόμενης Επιτροπής 1922, Γκρέιαμ Μπρέιντι ζήτησε να συναντηθεί με την Μέι αύριο μετά την συνεδρίαση του κοινοβουλίου, δήλωσε με ανάρτηση στο twitter η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κούνσμπεργκ.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί στη Χάγη με τον ολλανδό ομόλογό της, Μαρκ Ρούτε, o οποίος αμέσως μετά τη συνάντηση, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter δήλωσε ότι «είχαμε έναν εποικοδομητικό διάλογο για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Brexit».

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Μέι με την γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ δήλωσε στην Τερέζα Μέι ότι δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση για το Brexit.

Η Καγκελάριος δήλωσε «πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο άνοιγμα της συμφωνίας εξόδου».

Παρόλα αυτά η Καγκελάριος τόνισε πως πιστεύει «ότι θα βρεθεί μια λύση».

Εξάλλου, αναφέρεται πως κεντρικό σημείο των σημερινών συζητήσεων μεταξύ Μέρκελ και Μέι ήταν το θέμα των συνόρων μεταξύ Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας, ειδικότερα το επονομαζόμενο back stop (δηλαδή ο τελωνειακός έλεγχος διακίνησης προϊόντων από τις αρχές της Βρετανίας, προτού αυτά εισέλθουν στην αγορά της βόρειας Ιρλανδίας).

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα