back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Γ. Κατρούγκαλου με Μ. Νίμιτς στη Νέα Υόρκη

Διαβάστε επίσης

Με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γ.Γ του ΟΗΕ, Μάθιου Νιμιτς θα συναντηθεί σήμερα (Τετάρτη) στη Νέα Υόρκη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, λίγες μόνο μέρες μετά την παρέμβαση του Αμερικανού διπλωμάτη προς την κυβέρνηση Ζάεφ την οποία κάλεσε να «σέβεται το πνεύμα και το γράμμα» της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά τις αντιδράσεις, που προκάλεσαν στην Αθήνα οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της γείτονος περι διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσα» στα ελληνικά σχολεία.

Ερωτηθείς για το εάν η Αθήνα πρόκειται να ζητήσει εκ νέου παρέμβαση από τον κ Νίμιτς προς τον κ. Ζάεφ, ο κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξη του χθες (ρ/σ Πρώτο Θέμα) τόνισε πως «το μήνυμα έχει σταλεί και με πολλούς τρόπους» και πως το συγκεκριμένο θέμα έχει τεθεί από τον ίδιο διαδοχικά στο Γ.Γ του ΝΑΤΟ αλλά και την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Το μήνυμα είναι σαφές» είπε ο κ. Κατρούγκαλος «πρέπει να σεβαστούμε το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας των Πρεσπών και πρέπει ν’ αποφεύγονται δηλώσεις που αμφισβητούν το περιεχόμενο αυτό. Και το μήνυμα ελήφθη από την άλλη πλευρά, είδατε ότι έγιναν διορθωτικές δηλώσεις σε σχέση με τα όσα ακούστηκαν».

Ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει συνάντηση και με την ειδική απεσταλμένη του Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λούτε, προκειμένου να συζητηθεί η προοπτική επανεκκίνησης των συνομιλιών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου αύριο Πέμπτη στην Ουάσινγκτον να εγκαινιαστεί ο «Στρατηγικός Διάλογος» Ελλάδας – ΗΠΑ.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα