back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υπ.Μεταναστευτικής Πολιτικής: Μίσθωση ιδιωτικών ακινήτων με υπουργική απόφαση για αντιμετώπιση του προσφυγικού

Διαβάστε επίσης

Μίσθωση κατάλληλων ιδιωτικών ακινήτων για τις ανάγκες υποδοχής και ταυτοποίησης ή φιλοξενίας προσφύγων με απόφαση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής προβλέπει μεταξύ άλλων , το νομοσχέδιο του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής» και προβλέπεί επίσης ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα μπορεί να ανατίθεται η δημιουργία, μίσθωση, υποστήριξη, στελέχωση, διαχείριση, εποπτεία ή παρακολούθηση των εγκαταστάσεων ή των μισθωμένων ιδιωτικών ακινήτων σε άλλους φορείς του Δημόσιου ή ιδιωτικούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ρύθμιση είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερα πιεστικές καταστάσεις που δημιουργούνται από την έλευση προσφύγων και μεταναστών που υπερβαίνει τις δυνατότητες των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης παράταση για έναν χρόνο (έως 31-12-2019) της σύναψης δημόσιων συμβάσεων για υπουργεία, ΟΤΑ, και άλλους φορείς για την κάλυψη αναγκών που σχετίζονται με το προσφυγικό (στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.)

Όλο το νομοσχέδιο εδώ:  στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Υβόννη Κλάπα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα