back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στους λογαριασμούς του ΤΑΧΙS η δυνατότητα συμψηφισμού του ΦΠΑ με άλλους φόρους ή ρυθμίσεις οφειλών. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το αίτημά τους μέσω e-mail στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Το αίτημα μπορεί να αφορά και μελλοντικές οφειλές, δηλαδή, οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν να συμψηφιστεί το 25% του ΦΠΑ που εξόφλησαν τον Απρίλιο με το φόρο εισοδήματος που θα πρέπει να πληρώσουν με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων ή με τον φετινό ΕΝΦΙΑ.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς τα κρούσματα του Covid –19 ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια 100 χιλιάδες σε παγκόσμιο επίπεδο. Περισσότεροι από 406 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον εκτίμησαν ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 145.000 μέχρι τον Αύγουστο.

Συναγερμός στην Ελλάδα, καθώς είχαμε 97 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Επανέρχεται η ενημέρωση με γραπτό κείμενο, για την πορεία της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στην χώρα μας.

Δεν υπάρχει λήξη συναγερμού. Ο κορονοϊός είναι εδώ και αντεπιτίθεται. Η συμπεριφορά μας μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη έκρηξη, δηλώνει στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

Mε ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και περισσότερους από 250 προσκεκλημένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεκινάει στις 12.30 το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο “Η επόμενη Μέρα”.

Το συνέδριο θα διαρκέσει 4 ημέρες και θα είναι επικεντρωμένο στις προκλήσεις και τις δράσεις της μετά κορονοϊού εποχής.

Νέα έξοδος στις αγορές σήμερα με 10ετές ομολόγο. Εκτιμάται ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει ένα επιτόκιο κοντά στο 1,5% και να αντλήσει περί τα 2,5 δισ. ευρώ.

Νέα προκλητική ρητορική από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε και κάλεσε τη χώρα μας να μάθει καλύτερα ποια είναι τα όριά της σε σχέση με την Τουρκία.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και τις αντιδράσεις από την Ελληνική πλευρά, είπε χαρακτηριστικά δεν θα πάρουμε την άδειά σας.

“Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως κάθε άλλη περιοχή” δηλώνει στα ΝΕΑ ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Φράνσις Φάνον. Επαναλαμβάνει την έκκληση της Ουάσιγκτον να σταματήσουν όλες οι προκλητικές ενέργειες, που υπονομεύουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και την πολιτική σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο, σήμερα στην Αθηνα. Η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, αλλά και το ζήτημα που προέκυψε όσον αφορά την επίσκεψη Ιταλών τουριστών στη χώρα μας, στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Περίπου 6.500 άνθρωποι αποχαιρέτισαν τον 46χρονο αφροαμερικανό Τζόρτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεάπολη. Θα ακολουθήσει, σε κλειστό κύκλο με την παρουσία 15 προσκεκλημένων της οικογένειάς του, η νεκρώσιμη ακολουθία.

Τοπικός επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν ο άνδρας που είχε ρίξει το αυτοκίνητό του σε πλήθος διαδηλωτών στη Βιρτζίνια. Πρόκειται για 36χρονο, που κατηγορείται μεταξύ άλλων για πρόκληση σωματικής βλάβης και βανδαλισμό. Ένας άνθρωπος είχε τραυματιστεί ελαφρά στο περιστατικό. Σύμφωνα με την εισαγγελία της κομητείας Χένρικο, ο κατηγορούμενος κάνει προπαγάνδα υπέρ της ιδεολογίας της υπεροχής της λευκής φυλής.

Αντίθετος στη μείωση της χρηματοδότησης της αστυνομίας ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές από ακτιβιστές και διαδηλωτές στις ΗΠΑ για διάλυση και επανασχεδιασμό των αστυνομικών τμημάτων.
Εν τω μεταξύ, νέες αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας. Έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στη μια μετά το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 30 βαθμοί Κελσίου. 22 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα